RX 5700 XT sistem aniden kapanıyor

CarlosBG

Hectopat
Merhabalar, Windows için bir crash report metni veya dosyası var mıdır? Sistemim sebepsiz yere kendini kapatıyor ve bunlar ani durumlar değil örneğin Forza Horizon girdiğimde tam oyun açıldı arabamı gördüm bir anda sistem kapanıyor hiçbir hata yok hiçbir uyarı, mavi ekran vs. yok bu problemi nasıl çözebilirim?

Kullandığım bazı çözümler;
-Sıcaklık kontrolü.
-MHz ve alternatif güç değerlerini düşürme.
-Voltaj düşürme.
-Temizlik
-Format
-Çift ekranadan tek ekrana düşürme.
-Farklı oyunlar.
-Driver silip yükleme, güncelleme.
-BIOS Update.

Sistem özelliklerim;

-AMD RX 5700 XT (MSI Mech)
-R7 3700X.
-X570 anakart (TUF Gaming)
-32 (4x8) 3600 MHz RAM ( G.Skill)
-PSU maalesef 500W ancak Platinum seltifikalı.

Şimdi ufak bir detay daha düşmeliyim ben sistemimi yeniledim eski sistemimde R5 3600 ve B550 anakart mevcuttu ve o sistemde de aynı problem mevcuttu hatta o sistemde daha sık oluyordu, sistem gereksinimi düşük oyunlarda bile oluyordu yenileyince biraz seyreldi ama devam ediyor, Forza oynayamıyorum.

Mevcut durumda PSU'dan süpheleniyorum kaynağı ve sebebi o ancak sistemi komple stress testine tabii tuttuğumda (güç tüketimini arttırmak için, ekstra onun için ayar bile yaptım) herhangi bir sıkıntı vermedi hatta üstüne üstlük oturup video bile seyrettim test sırasında, çok garip bir durum sanki benimle alay eder gibi.

Ha bir de sistemim soğutma konusunda sorun yaşamıyor, Custom sıvı soğutma mevcut işlemci ve ekran kartında.

PSU'dan önce önerebileceğiniz bir şey var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
@zyigit doğru söylüyorsun ama denemekte fayda var. RX 5700 MSI Mech GP OC var bende de. Bende gereksiz kapanmalar yaşıyordum bu şekilde yapınca tekrar karşılaşmadım. Aerocool Cylon 600 Watt PSU kullanıyorum.

Şimdilik son çare olarak bakıyorum Power değişimine, ama emin değilim ya Power'dan kaynaklı değil ise? Boş yere masraf olacak ama bu parçalara da 500W harbiden konuyu yazarken fark ettim küfür gibi.

Ben de dönüştürücü ile bağladım.

Eğer sorununuz bu şekilde çözüldüyse bu yöntemi de muhakkak denemeliyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdilik son çare olarak bakıyorum Power değişimine, ama emin değilim ya Power'dan kaynaklı değil ise? Boş yere masraf olacak ama bu parçalara da 500W harbiden konuyu yazarken fark ettim küfür gibi.
Hocam siz sisteminizi yükselttiğinizde bu sorunun daha az sıklıkla tekrarlandığını söylememiş miydiniz?

Ben bunu almıştım. Bu yada muadilini al dene elinde bulunsun.

IMG_20210608_010852.jpg

Hocam siz sisteminizi yükselttiğinizde bu sorunun daha az sıklıkla tekrarlandığını söylememiş miydiniz?

Sıklık demeyelim de çıtası değişti gibi yani aslında bende tam anlayamadım bu durum CS, Valorant, Rocket League gibi oyunlar da da oluyordu şimdi sadeec Forza çok nadir GTA 5 ve mfs 2020 de oluyor mfs de çok olmuyor hatta ama özellikle Forza da çok sık oluyor, neredeyse her girdiğimde.
Birde çok saçma durumlarda oluyor mesela forzadayım oyun eğer açılırsa alternatif bir araç seçmeden direk space tuşu ile sürüş moduna geçince atmıyor tıkır tıkır oynuyorum ama araç seçmek için esc tuşuna basıp menüye veya harita kısmına geldiğimde çok geçmeden anında atıyor.

Senin sistemdeki 2. suçluyu buldum. G.Skill RAM'ler. Eğer bendeki RAM'lerin aynısı ise Allah kolaylık versin. RAM modellerinin tam ismini yazar mısın? Bazı RAM'lar AMD anakart ve işlemcilerle çalışsalar dahi uyum sorunları yaşatıyorlar. Bendeki G.Skill RAM'ler gibi. Anakart uyum listende yoksa RAM'larin sorun yaşayabilirsin. Ben özellikle Shadow of Tomb Raider oynarken sürekli reset yiyordum RAM'lerin frekansını 3533'e çekince kurtuldum resetlerden. 3533'ün kararlı olduğunu bulana kadar 3200 MHz'e kadar tüm frekansları denemiştim. 3533 MHz sorun yaşarsan 3200 MHz de denersin RAM'lari. Tahminim sendeki model bu: F4-3600C18S-8gvk

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı