Çözüldü RX 5700 XT sistemde sürücü güncelleyince veya oyun yükleyince animasyon ve dokular bozuluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mowonyr

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ekran kartımı ne zaman güncellesem veya oyunu ne zaman silip geri yüklesem animasyonda ve dokularda ilk yüklenişte takılma oluyor ve sonra geçiyor. Sizce nedeni ne olabilir? ASUS TUF RX 5700 XT

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Shader Cache ile alakalı büyük ihtimal hocam. Sürücüyü güncellediğinizde veya oyunu yeniden yüklediğinizde shader dosyaları silinir. Bazı oyunlar bunun önüne geçmek için oyun içinde yüklemek yerine oyun açılırken veya açılmadan Shader'ları yükler.

AMD yazılımı üzerinden ekran kartı ayarlarından Shader Cache sıfırlayın. Sonra DDU ile tüm sürücüleri kaldırıp temiz bir kurulum yapın. Ardından oyuna girmeden yine AMD yazılımı üzerinden ekran kartı ayarlarına gelip Doku Filtreleme Kalitesi'ni performans moduna çekip bir de öyle deneyin.
Shader Cache ile alakalı büyük ihtimal hocam. Sürücüyü güncellediğinizde veya oyunu yeniden yüklediğinizde shader dosyaları silinir. Bazı oyunlar bunun önüne geçmek için oyun içinde yüklemek yerine oyun açılırken veya açılmadan Shader'ları yükler.

AMD yazılımı üzerinden ekran kartı ayarlarından Shader Cache sıfırlayın. Sonra DDU ile tüm sürücüleri kaldırıp temiz bir kurulum yapın. Ardından oyuna girmeden yine AMD yazılımı üzerinden ekran kartı ayarlarına gelip Doku Filtreleme Kalitesi'ni performans moduna çekip bir de öyle deneyin.

Çözüm
Shader cache ile alakalı büyük ihtimal hocam. Sürücüyü güncellediğinizde veya oyunu yeniden yüklediğinizde shader dosyaları silinir. Bazı oyunlar bunun önüne geçmek için oyun içinde yüklemek yerine oyun açılırken veya açılmadan Shader'ları yükler.

AMD yazılımı üzerinden ekran kartı ayarlarından shader cache sıfırlayın. Sonra DDU ile tüm sürücüleri kaldırıp temiz bir kurulum yapın. Ardından oyuna girmeden yine AMD yazılımı üzerinden ekran kartı ayarlarına gelip doku filtreleme Kalitesi'ni performans moduna çekip bir de öyle deneyin.

Kadeşim Allah senden razı olsun bu sorun düzeldi mi bilmiyorum sonradan bununla ilgili yazacağım da ekran kartım bayağı sorunluydu senin dediğin gibi yaptım 4 senelik malzeme çıktı herhalde 5 derce falan ısınma düştü CS2 de falan PC gidiyordu düzeldi herhalde çok teşekkürler sana.

Kadeşim Allah senden razı olsun bu sorun düzeldi mi bilmiyorum sonradan bununla ilgili yazacağım da ekran kartım bayağı sorunluydu senin dediğin gibi yaptım 4 senelik malzeme çıktı herhalde 5 derce falan ısınma düştü CS2 de falan PC gidiyordu düzeldi herhalde çok teşekkürler sana.

Rica ederim hocam, lafı olmaz. Dönüşlerinizi bekliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı