RX 5700XT ekran kartının yandığı nasıl anlaşılır?

emirhankk00

Hectopat
ASUS TUF marka AMD RX 5700 XT ekran kartım galiba yandı. Son zamanlarda bilgisayarımda aniden kapanıp kendini yeniden başlatması gibi bir problem vardı, gitgide arttı. Bu böyle olmayacak diye tanıdığım bir bilgisayarcıya götürdüm, sorunun ekran kartımdaki yüksek sıcaklıktan kaynaklandığını söyleyip temizlik yapıp bıraktı. Problem geçmedi, tekrardan devam ediyordu. Ve bugün galiba ekran kartım tamamen işlevini yitirdi. Çalışıyor, lâkin görüntü ayarlarında "AMD RX 5700 XT" yerine "Microsoft temel görüntü sürücüsü" yazıyor, ekran yenileme hızım düşmüş ve önceden AMD Software üzerinden yaptığım renk ayarları gitmiş. AMD Software'i açmaya çalıştığımda ekran kartımın bir AMD kartı olmadığını söylüyor. Görüntüyü ekran kartı üzerinden alıyorum ama ekran kartı kimliğini kaybetti, sanırım bu onu yanmış yapmıyor.

Ne yapacağımı bilmiyorum, ekran kartım yandı mı yoksa yanmadı mı orası da meçhul. Hakkında bilgisi veya fikri olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
Teşekkürler.

Dediğim şekilde dener misiniz? Klasik WattMan gibi duruyor ama bir ihtimal çipte gitmiş olabilir
Tekrardan denediğimde sonuç verdi, teşekkürler. Halen nedenini bilmediğim şekilde bilgisayar sürekli aniden kendini kapatıp yeniden başlattığı için sırf driver i kurarken bile defalarca kez baştan başlamak zorunda kaldım, ondan kuramadım öncesinde galiba.

Peki, bilgisayarın kendini aniden kapatıp yeniden başlatması nedendir sizce? Problem ekran kartından mı kaynaklıdır yoksa başka bir bileşenden mi?

Ayrıca geçenlerde bilgisayar kendini aniden kapattığında Windows “SrtTrail.txt” hatası vermişti. Forumdaki çözümleri uygulasam da yine aynı hatayı almıştım. Bahsettiğim sorun hafıza kartından kaynaklı olabilir mi?

Tekrardan denediğimde sonuç verdi, teşekkürler. Halen nedenini bilmediğim şekilde bilgisayar sürekli aniden kendini kapatıp yeniden başlattığı için sırf driver i kurarken bile defalarca kez baştan başlamak zorunda kaldım, ondan kuramadım öncesinde galiba.

Peki, bilgisayarın kendini aniden kapatıp yeniden başlatması nedendir sizce? Problem ekran kartından mı kaynaklıdır yoksa başka bir bileşenden mi?

Ayrıca geçenlerde bilgisayar kendini aniden kapattığında Windows “SrtTrail.txt” hatası vermişti. Forumdaki çözümleri uygulasam da yine aynı hatayı almıştım. Bahsettiğim sorun hafıza kartından kaynaklı olabilir mi?

Son hatayı bilmiyorum ama 5700XT hassas bir kart. PSU da bir dengesizlik, Windows da bir hata, RAM'lerde bir uyumsuzluk bu döngüye girmesine sebep olabilir.

Son hatayı bilmiyorum ama 5700XT hassas bir kart. PSU da bir dengesizlik, Windows da bir hata, RAM'lerde bir uyumsuzluk bu döngüye girmesine sebep olabilir.
Windows’u baştan kurdum bu sorundan dolayı, düzelmedi. RAM’lerim de hiçbir zaman değişmedi ve aynı marka ve modeldeler. Yakın tarihte bilgisayara taktığım sıvı soğutucuyu alırken ve takarken hiç PSU’yu hesaba katmamıştım. Galiba oradaki dengesizlik çatlak verdi. Yardımın için çok teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı