RX 5700XT sistemde oyunlarda lag oluyor

OmerOnder6

Centipat
Daha fazla  
RAM
Gskill Ripjaws 8+8 3200 MHz DDR4
Ekran kartı
Asus Rog Strix RX 5700 XT
Anakart
Gigabyte b450m S2H (Rev 1.0)
İşlemci
Ryzen 5 3600x
Neredeyse her oyunda 5 saniyede bir lag yiyorum. Kaç defa formatladım, DDU ile sürücüleri kaldırıp tekrar kurdum ama şu lanet sorunu çözemedim. Ayrıca NFS Unbound oyununu Steam de ücretsiz olarak kurup denemek istedim. Hadi hareket esnasında chunklar yüklenir belki o ara lag yerim dedim ama sabit durduğum yerde bile lag yemeye devam ediyorum kafayı yiyeceğim artık.
Videosu

Son düzenleyen: Moderatör:
Isı değerleri nedir oyun oynarken?

Genelde ekran kartını fazla kullanan oyunlarda mı oluyor yoksa hepsinde mi? sorun RAM veya disk kaynaklıda olabilir.

Genelde ekran kartını fazla kullanan oyunlarda mı oluyor yoksa hepsinde mi? Sorun RAM veya disk kaynaklıda olabilir.

Hocam yüklediğim videoda sol kısımda sıcaklıklar gözüküyor. Absürt bir sıcaklık değerleri göremedim.

Genelde ekran kartını fazla kullanan oyunlarda mı oluyor yoksa hepsinde mi? Sorun RAM veya disk kaynaklıda olabilir.

SSD kaynaklı olabilir bilmiyorum. Her oyunda oluyor genelde. Valorant'ta ilk karakterin ultisini açarken falan bir lag giriyor sonra hiç olmuyor. Kısaca kusursuz bir oyun deneyimi hiç yaşayamadım.

Hocam yüklediğim videoda sol kısımda sıcaklıklar gözüküyor. Absürt bir sıcaklık değerleri göremedim.

Evet gördüm büyük ihtimal RAM veya disk kaynaklı kulaklık takmadan kasaya kafanı koy diskten ses çıkıyor mu kablolarda veya PSU güç vermeyi kesiyor olabilir.

SSD kaynaklı olabilir bilmiyorum. Her oyunda oluyor genelde. Valorant'ta ilk karakterin ultisini açarken falan bir lag giriyor sonra hiç olmuyor. Kısaca kusursuz bir oyun deneyimi hiç yaşayamadım.

Valorant'taki genelde herkeste oluyor oyunla alakalı bir şey o ama böyle takılmalar geneelde ya RAM'ya da disk kaynaklı oluyor. Eğer RPG oyunlarda oluyorsa genelde büyük ihtimal RAM ile alakalı bir sorun vardır çünkü bu tür oyunlar hafıza saklamak için RAM kullanır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı