RX 5700XT yüksek fan sesi ve oyunlarda cızırtı sorunu

oggiowski

Kilopat
RAM
2x8 XPG RGB 3200Mhz
SSD veya HDD modeli
SAMSUNG EVO 980
Ekran kartı
MSI GAMING RX 5700XT
Anakart
MSI PRO B760M-P WIFI DDR4
İşlemci
İ5 12400F
MSI Gaming RX 5700XT de bu sorunları yaşıyorum. Cızırtı sesi oyunlarda, tarayıcıda gezinirken, sayfa kaydırdığımda, mouse hareket edince yaşamaktayım.
Fan ise %50-%60'la %100 arasında tıraş bıçağı sesi çıkartmaktadır.
Neden böyle olur?
Bir zararı olur mu?
Nasıl çözülür?

Videolar linktedir.

Cızırtı sesi videosu

Fan sesi videosu
Sistem boşta değerler:

IMG-20240809-WA0007.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanları rulmandan ayırıp arasına makine yağı sürersen fan sesinin çok rahatladığını görürsün. Diğer konuya gelirsek bobin vızıltısını belki tamamen engellemenin veya azaltmanın bir yolu var fakat yazılımsal birkaç hokkobazlık yapmak gerekiyor. Yani VBIOS ile oynayarak istersen azaltabilirsin kesinlikle azalacaktır fakat tamamen ortadan kaybolur diyemem bu biraz şans işi.

Aşağıdaki konudaki gibi vBios oynamadan da p3 voltajı 1050mV = 1.05V ayarla bir bakalım bir nebze azalması gerekiyor. Ama çökme falan yaşarsan sürekli bu voltajı elle değiştirmen gerekiyor o sebeple vbios ile ayarlamak daha mantıklı.

Son düzenleme:
Fanları rulmandan ayırıp arasına makine yağı sürersen fan sesinin çok rahatladığını görürsün. Diğer konuya gelirsek bobin vızıltısını belki tamamen engellemenin veya azaltmanın bir yolu var fakat yazılımsal birkaç hokkobazlık yapmak gerekiyor. Yani VBIOS ile oynayarak istersen azaltabilirsin kesinlikle azalacaktır fakat tamamen ortadan kaybolur diyemem bu biraz şans işi.

Peki bunlar bir sorun oluşturur mu?
Bunlar haricinde bir sorun yaşamadım yani sorun olarak bunlara bakayım mı hocam.

Ekran görüntüsündeki değerler de bana normal geldi. Yorumunuzu merak ediyorum tabii.

Ses sorunu oluşturur zamanla ses şiddeti artabilir başka bir sorun oluşturmaz. Ayrıca donanım hızlandırma ile ilgili sorun yaşarsan.

Bu programdan MPO FIX bir kere aktif et. PC yeniden başlat sorunun çözülmeli. Donanım hızlandırmayı kapatma.

Ses sorunu oluşturur zamanla ses şiddeti artabilir başka bir sorun oluşturmaz. Ayrıca donanım hızlandırma ile ilgili sorun yaşarsan.

Bu programdan MPO fıx bir kere aktif et. PC yeniden başlat sorunun çözülmeli. Donanım hızlandırmayı kapatma.

MPO fıx hangi sorunun çözümü için hocam. Yani tam olarak ne işe yarıyor

Donanım hızlandırma durumu siyah ekran sorunu Chrome da absürt takılma donma Chrome çökmesi gibi sadece Chrome değil tarayıcıların tamamında yaşanan sorunların çözümü için yapılıyor. Eğer sorun yaşamıyorsan yapmana gerek yok.

Yeni konular

Geri
Yukarı