RX 580 165 Hz'de boşta çok ısınıyor

Quarinal

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, geçen gün 165 Hz bir monitör aldım ve şu an sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Önceki monitörüm 60 Hz'di ve boşta ekran kartım en fazla 40 derece oluyordu, o da en sıcak günlerde anca oluyordu. Ancak şimdi hava o kadar da sıcak olmamasına rağmen ekran kartım yeni monitörle boşta 55 dereceye kadar çıkıyor. Daha sonra kendi kendine fanları açıyor (%30 hızda açıyor ben duymuyorum bile) ve 50 derecelere geldiğinde kapatıyor. Bu böyle döngü şeklinde tekrarlıyor. Bunun sebebi boşta da olsa yüksek Hz göstermeye çalıştığı için mi? Bunun bir zararı veya çözümü var mıdır?

GPU: MSI RX580 Armor

Son düzenleyen: Moderatör:
50 derece fazla bir sıcaklık değil 80 derece üstüne çıkmaz ise oyunda dert etmeyin.
Normalde oyunlarda hiç o sıcaklıklara ulaşmıyor zaten. Isınma problemi olan bir kart olmasına rağmen undervolt ile falan bu sorunu çözmüştüm. Eski monitörde çoğu oyunu 60 FPS sabit oynadığım için ısınma olmuyordu şimdi doğal olarak oyunlar daha yüksek FPS'lere sabitleniyor bu da ekran kartını zorladığı için bazı oyunlarda 80 dereceye yaklaştığı oluyor. Ama benim sorunum daha çok boşta 50 derecede olmasına dairdi. Onda da biz sorun yokmuş anlaşılan.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı