RX 580 75 Hz vs 144 HZ monitör

Spektrumdx3

Decapat
Herkese iyi forumlar. RX 580'li sistem toplama aşamasındayım. 24 Inc monitör seçeceğim. Sorum şu Zula PUBG GTA gibi oyunlar oynuyorum. Sizce bu ekran kartında 144 Hz gereklimi yoksa 75 Hz yeter mi?

Oynayacağın oyun ayarlarına da bağlı bir soru bu. Örneğin, eğer 144+ fps oynamayacaksanız, 144 Hz gereksiz.
Rekabetçi oyunlarada Hz'nin değeri artıyor.

60 Hz monitör bile yeterlidir aslında size yetecekse. Yani illa 144 Hz veya 75 Hz alacaksanız diye bir şart yok. Zaten monitörler arasında birçok farklılıklar vardır. Sizde bu farklılıkları araştırarak bütçenize ve tercihlerinize uygun bir monitör tercih edersiniz. Yıllardır 60 Hz monitör kullanıp şimdi ilk defa 144 Hz monitör kullanan biri olarak söylemeliyim ki eğer bütçenizde yetecekse kesinlikle 144 Hz tercih edin derim. Aradaki fark inanılmaz diyebilirim. Arkadaşlar FPS değerleri üzerinden gitmiş aslında haklılar. Fakat ben RX 590 ekran kartım ile AOC 24G2U 144 Hz monitörünü kullanıyorum. CS:GO hariç birçok oyunda 144 FPS değerini de almıyorum. Fakat görüntü kalitesi filan hikayeli oyunları bir başka yapıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı