RX 580 8 GB ısınma sorunu

Khazad dûm

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, başlıktaki gibi bir sorunum var.
Ryzen 5 1600.
16 GB 3200MHz Dual kıt RAM.
A320M model anakart.
650W Cooler Master PSU.

Sorunumdan bahsedeyim kısaca, bu sistemde ben PES 19 oynadığımda ya da Sniper Elite 3 gibi düşük sistem gereksinimi olan oyunlar oynadığımda bile ekran kartı %100 olarak çalışmaya başlıyor ve sıcaklık 88-90 derecelere ulaşıyor. Oyunların sistem gereksinimleri düşük olmasına rağmen ekran kartım sanki çok ağır bir oyunu çalıştırıyormuşcasına yükleniyor ve fanlar çok hızlı dönse ve aşırı gürültü çıkarsa bile ekran kartım soğumuyor. Aynı problemi League of Legends veya football Manager 2020 oyunlarında yaşamıyorum ancak ekran kartı kafasına göre seçtiği bazı oyunlarda çok güç kullanıyor, aşırı ısınıyor. Tam olarak sorun nedir? Stabil olarak çalışmamasının ya da yemek seçer gibi oyun seçip ısınmasının sebebi nedir? Sniper Elite 3 ya da pes19 gibi bir oyunda böyle bir ekran kartının sanki boğuluyormuşcasına son seviye güç kullanmasının, fanları son sürat döndürmesinin ve ısınmasının sebebi nedir? Üstelik termal macunu aynı sorun için yenileyeli 2 gün bile olmadı. Temiz bir Windows kurulumu ve driver yüklenmesi bu problemin önüne geçer mi?

Dosya Ekleri

• IMG-20201014-WA0011.jpg
    IMG-20201014-WA0011.jpg
    85,6 KB · Görüntüleme: 60
Kullandığınız ekran kartı markası modelini yazmamışsınız. Ben de Asus Rog Strix RX 580 OC edition kullanıyorum hatta daha fazla oc yapıp render işlerimi ekran kartına yaptırıyorum hiç bir zaman o kadar ısındığını görmedim. Kasanızın içindeki hava sirkülasyonuna dikkat edin ve sıcaklığı başka uygulamarla da ölçmeyi deneyin.

Öncelikle ekran kartı ve diğer sistem parçalarının sıcaklık değerlerini kullanılan kasa modeli, kasanın hava akışı, kasanın konumu ve ortam sıcaklığı da belirler. Kullandığınız kasa modeli nedir? Kasanın yan tarafı açık şekilde sıcaklık değerlerini denediniz mi? Ayrıca birçok RX 580 modeli var ve bu modeller arasında bariz soğutma farkı bulunuyor. Kullandığınız RX 580 modeli nedir?

Kasanız nedir? Virüs taraması yapın. Kart ne zaman alındı?

Kasa Aerocool Tomahawk-a kırmızı LED'li.
Virüs taraması yapıldı ama Windows temiz kurulum değil, hazır kurulum olarak alındı. Ekran kartı geçen hafta alındı, mining yapılmamış güvenilir bir ev kullanıcısından alındı.

Kullandığınız ekran kartı markası modelini yazmamışsınız. Ben de ASUS ROG STRIX RX 580 OC Edition kullanıyorum hatta daha fazla OC yapıp render işlerimi ekran kartına yaptırıyorum hiçbir zaman o kadar ısındığını görmedim. Kasanızın içindeki hava sirkülasyonuna dikkat edin ve sıcaklığı başka uygulamarla da ölçmeyi deneyin.

Ekran kartımın tam model ismi;

PowerColor RX 580 Red Devil axrx 580 8GBD5-3DH/OC 256 Bit GDDR5 8 GB​

Sorun dediğim gibi bazı uygulamalarda veya Benchmark'larda oluyor. Ve çok ilginç ve garip bir durum var, ekran kartı fanları havayı dışarı üflüyor. Bu sebeple ne kadar gürültü yaparsa yapsın ekran kartı 1 derece bile soğumuyor.

Öncelikle ekran kartı ve diğer sistem parçalarının sıcaklık değerlerini kullanılan kasa modeli, kasanın hava akışı, kasanın konumu ve ortam sıcaklığı da belirler. Kullandığınız kasa modeli nedir? Kasanın yan tarafı açık şekilde sıcaklık değerlerini denediniz mi? Ayrıca birçok RX 580 modeli var ve bu modeller arasında bariz soğutma farkı bulunuyor. Kullandığınız RX 580 modeli nedir?

Bu kasada aynı şekilde R9 280X denedim ve bu kadar ısınmadı, fanlar havayı içeri yani ekran kartına üflüyordu zaten. Bu ekran kartında dışarı üflüyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı