RX 580 8 GB oyun sırasında ekran karardı

IchimaruGin

Hectopat
Katılım
17 Ekim 2020
Mesajlar
152
RAM
Vengeance LPX ddr4 3200MHz 8gbx2
SSD veya HDD modeli
Samsung V-Nand SSD 970 Evo nvme m.2 500gb
Ekran kartı
Dual Radeon RX 850 8gb
Anakart
Asus Prime b450M-K
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600X 6-Core Processor 3,79GHz
İyi sosyaller. Yaşadığım problem şöyle: İki gün önce arkadaşlarımla Phasmophobia oynarken bir anda ekran karardı ve sanki bilgisayar kapalıymış gibi monitörün ışığı turuncu yanmaya başladı (bilgisayar açıkken monitör ışığı beyaz, kapalı iken turuncu yanıyor burada da sanki bilgisayar kapalıymış gibi turuncu renk yandı) fakat hem Discord'daki arkadaşlarımın sesi hem de oyunun sesi bir süre gelmeye devam etti sonrasında da arkadaşlarımın sesi tamamen kesilirken oyunun belirli bir aralığının sesi gelmeye devam etti (örneğin oyundaki hayaletin çıkarttığı 3 saniyelik bir hırıltıyı ve ortamdaki X bir sesi sürekli olarak duydum) kasanın da sesinde hafif bir değişiklik vardı

. Güç tuşuna basılı tutup bilgisayarı kapattım ve 10 saniye sonra tekrar açtım ve şu ana kadar bir problem yok. İnternette biraz araştırınca "WattMan" hatası diye bir şey olduğunu öğrendim ve genelde RX580 serisi ekran kartlarında oluyormuş ve benim ekran kartım da RX580 8 GB. Ekran kartı ve işlemcinin termal macunlarını iki yıldır değiştirmedim, bir ay önce kendim değiştirmeyi denedim fakat ekran kartını çıkartamadım ve çok da zorlamak istemedim bozulur korkusuyla. Sürücülerim de güncel gözüküyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
WattMan başımızın belası. Aynı karta sahibim, önceki farklı model Gigabyte kartta da aynı sorun vardı. DDU ile sürücüyü tamamen kaldırıp WHQL imzalı sürücü kurmayı deneyin. Yine olmazsa da frekansları bir tık düşürmeyi deneyin.
 

Geri
Yukarı