RX 580 8 GB vs 1650 Super 4 GB

Arkadaşlar, bir dünya test videosu var. Bakabilirsiniz. Fakat 8 GB versiyonu ile bakın. Boşverin o siteleri. RX 580 var fakat 8 mi, 4 mü belli değil.

Söyle bakalım, RX580 8GB için ne kadar, niye yeterli değildir? Kulaktan dolma bilgilerle mi konuşuyorsun yoksa bir şey biliyor musun hem arkadaş hem biz öğrenelim.
Tamam neden öyle dediğimi açıklayayım o halde.

RX 580 8GB ile RX580 4GB arasında neden o kadar fark yok biliyor musun?

8GB model 4GB modelden bellek hızı olarak daha üstün, buna rağmen o kocaman yazan 8GB olmasına rağmen neden 1650 Super öneriliyor onun yerine?

Çünkü 4GB olan bir kart ile çoğu yerde aynı performansı veriyor. Tabii bunlara ağır grafik detaylı ve VRAM'ı çok fazla zorlayan oyunlar dahil değil. RX580 8GB görünce direk tercih edilmesi gereken bir model değil, performansı çoğu oyunda 1650 Super 4GB ile aynı. O 8GB'yi çoğu yerde kullanamıyor yani. Açıklayabildim diye umuyorum, kulaktan dolma bilgilerle konuşsaydım foruma girmemin bir amacı olmazdı. İyi akşamlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Performans olarak aşağı yukarı aynı diyebiliriz hatta 1650S biraz daha güçlü bir karttır.

1650S daha güncel, daha az güç tüketiyor ve daha az ısınıyor. RX 580 8GB VRAM sahip olsa da tamamını kullanacak güce sahip değil, yine de bazı oyunlarda bir nevi daha avantajlı diyebiliriz.

Sonuç olarak 1650S daha mantıklı, RX 580 artık sadece 2. elde tercih edilmeli.

Bundan da ban yiyelim canları sağolsun. Zaten yanlış tuşa basmak yeterli forumda ban yemek için.

Bir konuda(Örnek olarak) "Araba" yerine "Arabaa" yazınca veya "Arbaa" yazınca kısıtlama veya uyarı yemiyorsunuz, bunu moderatörlerde yaşıyor ve bunun kısıtlama veya uyarı sebebi olmadığını belirttiler.

Tamam neden öyle dediğimi açıklayayım o halde.

RX 580 8GB ile RX580 4GB arasında neden o kadar fark yok biliyor musun?

8GB model 4GB modelden bellek hızı olarak daha üstün, buna rağmen o kocaman yazan 8GB olmasına rağmen neden 1650 Super öneriliyor onun yerine?

Çünkü 4GB olan bir kart ile çoğu yerde aynı performansı veriyor. Tabii bunlara ağır grafik detaylı ve VRAM'ı çok fazla zorlayan oyunlar dahil değil. RX580 8GB görünce direk tercih edilmesi gereken bir model değil, performansı çoğu oyunda 1650 Super 4GB ile aynı. O 8GB'yi çoğu yerde kullanamıyor yani. Açıklayabildim diye umuyorum, kulaktan dolma bilgilerle konuşsaydım foruma girmemin bir amacı olmazdı. İyi akşamlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gördüğüm en dandik açıklama, hiçbir şey ifade etmedi hatta bir daha okuma zahmetine bile girdim ama elde var sıfır. Sen belki kulaktan dolma bilgilerle konuşmuyorsun ama dön foruma bir bak, ekran kartlarının gücü oyun için FPS ile ölçülmez bu arada.

Gördüğüm en dandik açıklama, hiçbir şey ifade etmedi hatta bir daha okuma zahmetine bile girdim ama elde var sıfır. Sen belki kulaktan dolma bilgilerle konuşmuyorsun ama dön foruma bir bak, ekran kartlarının gücü oyun için FPS ile ölçülmez bu arada.

RX 580 daha mı güçlü diyorsunuz yani?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı