RX 580 alınır mı?

Neye göre iyi değil dostum piyasada rakiplerini alt üst etmiş bir kat, NVIDIA'nın yapamadığını yıllar önce yapıp VRAM'ı yüksek olan bir kart zamanın en iyi F/P kartı tabii güncel temiz RX 580 bulmak zor.

VRAM fazl sorun yok onda bu daha performanslı olduğunu göstermez VRAM hızı çekirdek hız ı soğutmasıda önemli.

Ben 9 aydır 2. el bir XFX 580 8 GB OC+ kullanıyorum ve süre zarfınca tek bir sürücü/instabilite problemine rastlamadım. Bu kartlarda WattMan hatası diye bir şey hiçbir zaman olmadı. WattMan sisteminizde herhangi bir parçada düzensizlik sebebiyle çökme meydana geldiğinde belirir. (WattMan kaldırılıp yerine adrenalin geleli yıllar oluyor belirteyim) kullanıcılar kartta donanımsal bir sorun, yanlış overclock/undervolt, stabil olmayan psu/ram gibi problemlerin sonucunda çökme yaşayınca günah keçisi olarak ekranda beliren AMD'nin sürücü raporlama aracını kullandılar bundan ibaret.

GTX 1060 6 GB hem aynı performansa rağmen daha pahalı, hem yetersiz bir belleğe sahip. Forza bile 6 GB'yi peynir ekmek gibi yiyor kesinlikle herhangi bir 6 GB kartı almanızı önermiyorum, o bellek dolduğu zaman performansınız resmen baltalanacaktır. Bu kartların gerçek bir kronik sorunu bulunmuyor. 2. el alırken her elektronik üründe olduğu gibi belli şeyleri kontrol etmeniz yeterli olacaktır. Kart korozyona sahip değilse ve fanları sapasağlamsa, sıcaklıkları dengedeyse o karta bir baba değmez. Miningte kullanılmış olsa bile iyi bir kondisyondaysa bunu umursamanıza bile gerek yok. Geçici bir kart olarak değerlendirilebilinir, CS2 de 2K da rahatça 180FPS'i bana sağlayabiliyor isteyene fotoğraf atarım. Forza 4 yüksek-Ultra karışık 2X MSAA (2K da) minimum 80FPS alıyorum. İşlemcim Ryzen 5 5600.

Hocam ne yaptınız?
Iki kez dolandirildim. Hatasi baya zor anlasilan rx 580 aldim iki sefer de. Furmarkta sorun yoktu. sonradan birinde asiri yuk altında kapanma vardi sattim boyle oldugunu belirtip. digeri de ekrana bir anda renk verip kapaniyordu. gercekten cok sogudum o siralar. siz hala satmayi dusunuyor musunuz? belki dusunebilirim.

Iki kez dolandirildim. Hatasi bayağı zor anlasilan RX 580 aldim iki sefer de. FurMark'ta sorun yoktu. Sonradan birinde aşırı yuk altında kapanma vardi sattim boyle oldugunu belirtip. Digeri de ekrana bir anda renk verip kapaniyordu. Gercekten cok sogudum o siralar. Siz hala satmayi dusunuyor musunuz? Belki dusunebilirim.

Çok geçmiş olsun. Ama ben şimdi alacak olsam 3k bandına çıkardım daha düzgün birşey için. Şansa 1070ti/1080 bazen de 2060/5700xt bulabiliyorsunuz.

İlk incelemede bir kart sorunsuzsa %90 korozyon ve fan problemi bulunmuyor. Fiziksel olarak bu ikisine dikkat etmeniz ve deneme süresi istemeniz çok önemli hocam. Geçen hafta bende çok iyi fiyata kusursuz kondisyonda denilebilecek bir 3080e geçtim, içi açılmamıştı ve macununu yenilemem gerekiyordu.. Son derece mutluyum.

Çok geçmiş olsun. Ama ben şimdi alacak olsam 3k bandına çıkardım daha düzgün birşey için. Şansa 1070ti/1080 bazen de 2060/5700xt bulabiliyorsunuz.

İlk incelemede bir kart sorunsuzsa %90 korozyon ve fan problemi bulunmuyor. Fiziksel olarak bu ikisine dikkat etmeniz ve deneme süresi istemeniz çok önemli hocam. Geçen hafta bende çok iyi fiyata kusursuz kondisyonda denilebilecek bir 3080e geçtim, içi açılmamıştı ve macununu yenilemem gerekiyordu.. Son derece mutluyum.
Valla bu saatten sonra vazgeçtim gibi. Ust uste iki kisi de bana çöpünü satti. Ne garip milletimiz var. Ama ise gelince müslümanlar hakka girmezler. Ileride bir laptop alirim belki ama ekran karti isine bir daha girmek istemiyorum yasananlardan sonra.

Iki kez dolandirildim. Hatasi bayağı zor anlasilan RX 580 aldim iki sefer de. FurMark'ta sorun yoktu. Sonradan birinde aşırı yuk altında kapanma vardi sattim boyle oldugunu belirtip. Digeri de ekrana bir anda renk verip kapaniyordu. Gercekten cok sogudum o siralar. Siz hala satmayi dusunuyor musunuz? Belki dusunebilirim.

İlk olarak 500 serisi 80 derecede kapanıyor bu sebeple kasa hava girişi kötü ise normal kapanması 2. Olarak kartta mining yapılmış büyük ihtimalle ve VBIOS atılmış stock BIOS'u yükleyerek cozebilirdiniz

Geri
Yukarı