RX 580 alt+tab veya grafik arttırınca kapanıyor

Berkcan2834

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba herhangi bir oyunda bir tık grafik artırayım ya da Alt Tab yapayım ekran kartı fan hızı yükseliyor ve ekran siyahlaşıyor ama bilgisayar çalışıyor sizce sorun nedir?
Ekran kartı: RX 580 4 GB.

Wattman hatası yaşıyorsunuz.

WattMan hatası yaşıyorsunuz.

Merhaba dediklerini yaptım olmadı ama YouTube'dan bir tane birini buldum onun ayarlarını yaptım düzeldi şimdi çözünürlük düşüyorum yükseltiyorum geçiyor kapanmıyor bilgisayar sorunum çözüldü link serbestse bırakabilirim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda RX 590 kullanılmış ve frekans değerleri ona göre ayarlanmış. Eğer sizde frekans değerlerini videodaki gibi 1580 yapıp çalıştırırsanız kartınız aşırı overclocktan dolayı zarar görebilir. Ayrıca video başlığında %100 çözüm denmiş fakat bu sorunun kesin bir çözümü yok. Bu, videoya güvenmemeniz için yeterli bir sebep. Ayarları eski haline getirin.

Aşağıdaki rehber aracılığıyla kartınıza undervolt uygulayın. Dediğim gibi kesin bir çözümü yok fakat en genelgeçer çözüm undervolttur. İşe yaramaz ise size attığım rehberi tekrardan detaylıca gözden geçirin. Sadece başlıkları okuyup atlamayın.

Bu videoda RX 590 kullanılmış ve frekans değerleri ona göre ayarlanmış. Eğer sizde frekans değerlerini videodaki gibi 1580 yapıp çalıştırırsanız kartınız aşırı overclocktan dolayı zarar görebilir. Ayrıca video başlığında %100 çözüm denmiş fakat bu sorunun kesin bir çözümü yok. Bu, videoya güvenmemeniz için yeterli bir sebep. Ayarları eski haline getirin.

Aşağıdaki rehber aracılığıyla kartınıza undervolt uygulayın. Dediğim gibi kesin bir çözümü yok fakat en genelgeçer çözüm undervolttur. İşe yaramaz ise size attığım rehberi tekrardan detaylıca gözden geçirin. Sadece başlıkları okuyup atlamayın.

Buradaki voltaj değil de fan ayarlarını yaptığım zaman düzeldi.

Buradaki voltaj değil de fan ayarlarını yaptığım zaman düzeldi.
Bu hatayı ilk defa fan ayarlarıyla çözen birini görüyorum. OCCT ile ekran kartına stabilite testi yapar mısınız? 3D kısmına gelip default ayarlarda 5 dakika yapmanız yeterli. Bu esnada ekran kartınız 85 derecenin üstüne çıkarsa testi kapatın.

Bu hatayı ilk defa fan ayarlarıyla çözen birini görüyorum. OCCT ile ekran kartına stabilite testi yapar mısınız? 3D kısmına gelip default ayarlarda 5 dakika yapmanız yeterli. Bu esnada ekran kartınız 85 derecenin üstüne çıkarsa testi kapatın.

Merhaba çok geç yazdım kusura bakmayın fan ayarlarından da değil bu sefer %100 güç ayarlarından çünkü güç ayarını arttırınca yine aynısını alıyor şu an - 50 de böyle çok fazla FPS düşürür mü?

Aşağıda ki güç limitini - 50'ye aldım +50'ye alınınca aynısı oluyor.
IMG_20220510_021052.png

Merhaba çok geç yazdım kusura bakmayın fan ayarlarından da değil bu sefer %100 güç ayarlarından çünkü güç ayarını arttırınca yine aynısını alıyor şu an - 50 de böyle çok fazla FPS düşürür mü?

Aşağıda ki güç limitini - 50'ye aldım +50'ye alınınca aynısı oluyor.
IMG_20220510_021052.png

+50'ye alınca ekran kartı hızı artıyor siyah ekran oluyor.

Aşağıda ki güç limitini - 50'ye aldım +50'ye alınınca aynısı oluyor.Eki Görüntüle 1383516

+50'ye alınca ekran kartı hızı artıyor siyah ekran oluyor.
Güç limitini azaltırsanız ekran kartına yeterli güç gitmeyeceği için tam performansa ulaşamazsınız. Fan veya güç limiti yerine yukarıda paylaştığım rehber aracılığıyla undervolt yapmayı deneyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı