Çözüldü RX 580 basit oyunda ısınma problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lehaye

Kilopat
Life is Feudual Forest Village adlı oyunu oynarken GPU sıcaklığı 89 dereceye kadar çıkıyor. Ekran kartının fanlarının 3500 RPM'e kadar çıktığını gördüm. Bu arada oynadığım oyun 400 MB'lık basit seviyede sayılabilecek bir oyun ekran kartını kullanması bile garip yani. Bu arada CPU sıcaklığı da 65-75 seviyelerinde. Forza Horizon 4 oynarken bile GPU en fazla 77 derece oluyor. Bana çok mantıksız geldi, sebebi ne olabilir sizce?

Sistemim:
  • Asus ROG STRIX X470-F Anakart
  • Ryzen 7 2700x
  • MSI ARMOR RX 580 8GB
sıcaklıklar1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Eskidende böyle yapıyor muydu? Oyunla ilgili bir optimizasyon sorunu olabilir.
Life is Feudual Forest Village adlı oyunu oynarken GPU sıcaklığı 89 dereceye kadar çıkıyor. Ekran kartının fanlarının 3500 RPM'e kadar çıktığını gördüm. Bu arada oynadığım oyun 400 MB'lık basit seviyede sayılabilecek bir oyun ekran kartını kullanması bile garip yani. Bu arada CPU sıcaklığı da 65-75 seviyelerinde. Forza Horizon 4 oynarken bile GPU en fazla 77 derece oluyor. Bana çok mantıksız geldi, sebebi ne olabilir sizce?

Sistemim:
  • Asus ROG STRIX X470-F Anakart
  • Ryzen 7 2700x
  • MSI ARMOR RX 580 8GB
Eki Görüntüle 359259

Eskidende böyle yapıyor muydu? Oyunla ilgili bir optimizasyon sorunu olabilir.

Armor modelleri zaten ısı konusunda stabil değil. Bir diğer neden ise oyunun optimizasyon sorunu olabilir.

Olabilir ama kasada 4 adet fan olmasına rağmen fanları kapatıp kasanın yan kapağını açınca sorun düzeldi. Büyük ihtimal hava sirkülasyonu konusunda sorun oldu. Gerçi diğer oyunlarda da olurdu ama neyse. Bu oyuna girince kasanın kapağını açıyorum sorun çözülüyor. Teşekkürler arkadaşlar.

Olabilir ama kasada 4 adet fan olmasına rağmen fanları kapatıp kasanın yan kapağını açınca sorun düzeldi. Büyük ihtimal hava sirkülasyonu konusunda sorun oldu. Gerçi diğer oyunlarda da olurdu ama neyse. Bu oyuna girince kasanın kapağını açıyorum sorun çözülüyor. Teşekkürler arkadaşlar.
Kasanın içinde sıcak havanın çıkamaması nedeniyle olmaktadır büyük ihtimalle. Eğer kenarını açık kullanmak istemiyorsanız kasa değiştirebilirsiniz. Rica ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı