RX 580 durduk yere görüntü kesiyor

Mutluww

Hectopat
Katılım
18 Ağustos 2017
Mesajlar
180
Selam arkadaşlar, ekran kartı kafasına göre görüntü kesiyor, dün 7 saat açık durdu hiç sorun yoktu bugün PC'yi açarken bir anda dondu görüntüyü kesti aynı zamanda klavye ve mouse ışıkları da gitti. Daha sonra yine normal bir şekilde kullanıyordum ekranı TV'ye yansıtmak için HDMI kablosunu taktığım gibi görüntüyü kesti reset attım yeniden kabloyu taktım 15 dakika sonra kesti. Ekran kartı yerinden oynasa diyelim neden klavye ve mouse ışıkları kapanır ki? VGA dönüştürücü kullanıyorum diyelim dönüştürücü yerinden çıktı yeniden taktığımda sorunun düzelmesi gerekmez mi? Denediğim şeyler;
  • DDU ile ekran kartı driverı sildim.
  • Format attım.
  • Güç planlarını "hiçbir zaman" olarak ayarladım.
  • Monitörü güncelledim.
Normalde bilgisayarı açtıktan 5 dakika sonra kapanıyordu bilgisayar, garantiye göndereceğim diye ekran kartını sonradan aldığım harddiski ve RAM'i çıkarttım 1 gün boyunca böyle bekledi. Yeniden şansımı denemek istedim ve 7 saat sorunsuz çalıştı sonra kapattım bilgisayarı. Diyelim sorun RAM veya harddiskte o zaman neden tekrar görüntü gitsin? Ekran kartı arızalı olsa neden 5 dakikada görüntüyü keserken bir gün sonra 7 saat sonra çalışsın. Gerçekten garip.

Sistem:
  • RX580 8 GB.
  • R5 2600 3.9GHz
  • 8 GB 3000 MHz RAM.
  • 240 GB James Donkey SSD.
 
Anladım hocam. Farklı bir dönüştürücüyle de deneyin. Elinizdeki nedir?
"Dark Dijital HDMI to Analog VGA" Sorun Dönüştürücüden nasıl kaynaklanabilir ki, temassızlık olduğu zaman çıkarıp tekrar taksam sorun çözülürdü diye düşünüyorum. kafa karışıklığı olmasın ilginç bir şey daha fark ettim, Rx580'ini çıkartıp R7 250 taktım ekrana hiç görüntü vermedi ama bir değişiklik oldu. ben bilgisayarı açtığım gibi ışıkları kapatıyorum eğer kapatmazsam kendi kendine değişiyor ve fanlar duruyor ama R7 250 takınca normal bir şekilde çalıştı tabii görüntü gelmedi orası ayrı.
 
Hocam, bir ihtimalle anakart da olabilir. Biraz geniş bir konu. Arkadaşlar da baksınlar.
 
Yok hocam. Düşük bir ihtimal.
 
@

Merhaba @Mutluww,
Anlattığınız sorunları ben de 10 gündür yaşıyorum. PC'yi kullanırken birden ekranın gitmesi ve kapatıp açmadığım sürece gelmiyor, bazen açtığımda bile gelmediği oluyor. Kurcalayıp bir şekilde açılıyor.
Açıldığında ise Ekran kartı devre dışı kalmış oluyor, aktif edip yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. AMD sürücülerini değiştirdim yok, yine aynı.

Bu arada, hayırdır @zarkatake kardeş, arkadaşa neden kızgın ifade attınız?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı