Çözüldü RX 580 ekran kartı BIOS giriş izin vermiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bakimsizkurul

Centipat
Daha fazla  
1 ay önce kadar sistem topladım.
MSI A520 m Pro anakart.
Ryzen 3 3100.
16 GB RAM tek.
RX 580 8 GB XFX.
M.2 SSD 512 GB.
600 watt PSU.

Sorunum şu ekran kartı anakartın BIOS girmiyor başka ekran kartı taktığım zaman giriyor bendeki ekran kartını diğer kasaya taktığım zamanda giriyor.
BIOS girme tuşu olan del basınca açılmıyor öyle sinyal yok bekliyor.
BIOS tuşuna basmadığım takdirde boot ekranları gözükmüyor direk Windows açılıyor.
Günlerdir uğraşıyorum çözemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
CSM kapalıysa ondan dolayı BIOS'da görüntü vermiyor bu kartlar, ekran kartı güç soketinin yanında minik bir anahtar olacak, sistemi kapatıp anahtarı diğer tarafa çekip bir deneyin.

Kendimce çözümü 1920x1080 60Hz bir monitör takınca çözdüm. Kullandığım monitör 165Hz onda BIOS ekranı gelmiyordu. Elimde 60Hz monitör vardı bir de onu takıp bakayım dedim görüntü geldi.

CSM kapalıysa ondan dolayı BIOS'da görüntü vermiyor bu kartlar, ekran kartı güç soketinin yanında minik bir anahtar olacak, sistemi kapatıp anahtarı diğer tarafa çekip bir deneyin.

Dediğinizi yaptım diğer konumda oldu ama ilk açılışta yeşilli çizgiler çıkıyor ilk başta.
Ama dediğiniz gibi BIOS açılıyor.

Kendimce çözümü 1920x1080 60Hz bir monitör takınca çözdüm. Kullandığım monitör 165Hz onda BIOS ekranı gelmiyordu. Elimde 60Hz monitör vardı bir de onu takıp bakayım dedim görüntü geldi.

Monitörüm aynı çözünürlük aynı Hz.

Bir şey değiştirmenize gerek yok, bu şekilde kullanın, ekran kartında 2 tane BIOS var, biri UEFI diğeri değil, sıkıntı bu, siz şu an UEFI olana aldınız.

Teşekkürler hocam desteğiniz için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…