RX 580 kaç yıl götürür?

Bütçem kısıtlı 1660 çok pahalı geliyor.
Şimdi almanızı tavsiye etmiyoruz zaten. Beklemekte fayda var doların 7 TL'den 6 TL'ye inmesi bile sizin için büyük bir indirim ortaya çıkaracaktır. Biz yardımcı oluruz toplama konusunda, gerekli yerlerden kısarak GTX 1660 ekleyebiliriz.
Önemli olan CPU ve GPU sizin için. Kasanın pahalı ya da RGB'li olması gerekmez. Anakartın illa MSI ya da ASUS olması gerekmez. Ya da GPU'nun marka olması gerekmez hocam. Acele etmemenizi tavsiye ediyorum ben. RX 480-580-590 üçü de aynı kart aralarında sadece frekans farkı var. O yüzden 1660 tavsiyemdir. Sadece bekleyin.

Asus'un Dual modelini özellikle RX serisinde önermem. Bir sürü arızası çıkıyor. Teknik servis ya da tamir görmeden düzelmiyor. Benim sana tavsiyem GTX 1660 olacaktır. Bütçen kısıtlıysa 16 GB yerine 8 GB RAM alıp 250-300 TL biriktirdiğinde 16GB yapabilirsin. Bu sistem seni en az 3 yıl götürür Medium ayarlarda. Kesin bir şey söyleyemeyiz ama tahminimce öyle gözüküyor.
Bütçe sorunun yoksa Corsair Delta RGB öneririm 550W 80+ PSU ile beraber.
Fiyatlar hakkında bir şey söyleyemeyiz ama şimdi almanı tavsiye etmem. Dolar 7 lira. Eski haline gelir mi bilmem ama beklemekte fayda var.
Sanırım Rx tercihim olacak fakat bozulma kısmı beni biraz korkuttu siz hangi markadan önerirsiniz.

Sanırım Rx tercihim olacak fakat bozulma kısmı beni biraz korkuttu siz hangi markadan önerirsiniz.
MSI Armor, Sapphire olabilir. Sapphire daha ucuz oluyor. Isınması biraz daha fazla olabilir ancak bir sorun yaşatacağını düşünmüyorum. Üstteki arkadaşın görüşüne saygı duymakla beraber doların düşeceğine ihtimal vermediğimden dolayı katılmıyorum. En azından önümüzdeki 2-3 ay içinde düşmeyecektir. Ne zaman almak istediğiniz sizin kendi tercihiniz ancak 2-3 ay içinde BENCE düşüş değil artış bekleyebilirsiniz.

Şimdi almanızı tavsiye etmiyoruz zaten. Beklemekte fayda var doların 7 TL'den 6 TL'ye inmesi bile sizin için büyük bir indirim ortaya çıkaracaktır. Biz yardımcı oluruz toplama konusunda, gerekli yerlerden kısarak GTX 1660 ekleyebiliriz.
Önemli olan CPU ve GPU sizin için. Kasanın pahalı ya da RGB'li olması gerekmez. Anakartın illa MSI ya da ASUS olması gerekmez. Ya da GPU'nun marka olması gerekmez hocam. Acele etmemenizi tavsiye ediyorum ben. RX 480-580-590 üçü de aynı kart aralarında sadece frekans farkı var. O yüzden 1660 tavsiyemdir. Sadece bekleyin.
Biraz daha araştırdım ve Rx modelleri cidden çok fazla bozuluyor gibi. Sanırım tavsiyenize uyup bekliyeceğim yazın çalışıp para biriktirip bir köşeye koyucam sonrasına bakalım.

Biraz daha araştırdım ve Rx modelleri cidden çok fazla bozuluyor gibi. Sanırım tavsiyenize uyup bekliyeceğim yazın çalışıp para biriktirip bir köşeye koyucam sonrasına bakalım.
RX Modellerinin hepsinde sorun yok. Dual ve nadir de olsa GamingX'de lehim ve çipset sorunlarına rastladım. YouTube'da zaten onlarca var.

AMD Ryzen 5 2600 3.9GHz
ASUS Dual Radeon RX 580 OC Edition 4 GB GDDR5 256 Bit
XPG 8 GB 3000MHz Single DDR4
Gigabyte B450M

İstediğim sistem bu şekilde. Öyle yeni çıkan üst düzey oyunları yüksek ayarlarda oynamak gibi bir derdim yok orta ayarlarda oynayabilirim her oyunu.

Dört sorum var.

-Sistem beni ne kadar götürür?
-Temmuz-Ağustos civarları fiyatta artış olur mu?
-Sisteme uygun güç kaynağı ve kasa önerir misiniz?
-MediaMarkt ve Amazon parçalar için güvenilir siteler midir?

Sadece bir sorumu bile cevaplarsanız çok minnettar kalırım.

-Kesin bir şey söylemek yanlış olur
-Evet (dövizin düşeceğini veya ek vergi, zamlar gelmeyeceğini düşünmek çok iyimser olur)
-Bütçeni bilmediğim için kasa öneremem fakat Dark Force 600W bakabilirsin fiyatı uygundur.
-Evet. Amazon zaten en güvenli sitedir :)

Diğer yorumlara yanıtlarını okuduktan sonra, ekran kartı hakkında 1-2 tavsiyede bulunabilirim. Sıfır alacağını düşünüyorum ve gördüğüm en uygun fiyatlı ASUS Dual Radeon RX 580 OC Edition 4 GB bu

Daha yeni ve yakın/+ performans arıyorsan ve bütçeni de aşmak istemiyorsan bu iki seçeneği değerlendirmeni tavsiye ederim. Sana yalnızca AMD ve NVIDIA arasında seçmek kalır.

580 4 GB - 1650 Super - RX 5500XT 4 GB aralarındaki farkı merak ediyorsan bu video yardımcı olacaktır. (Doğru FPS "AVG" kısmının yanındaki kafan karışmasın)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
AMD Ryzen 5 2600 3.9GHz
ASUS Dual Radeon RX 580 OC Edition 4 GB GDDR5 256 Bit
XPG 8 GB 3000MHz Single DDR4
Gigabyte B450M

İstediğim sistem bu şekilde. Öyle yeni çıkan üst düzey oyunları yüksek ayarlarda oynamak gibi bir derdim yok orta ayarlarda oynayabilirim her oyunu.

Dört sorum var.

-Sistem beni ne kadar götürür?
-Temmuz-Ağustos civarları fiyatta artış olur mu?
-Sisteme uygun güç kaynağı ve kasa önerir misiniz?
-MediaMarkt ve Amazon parçalar için güvenilir siteler midir?

Sadece bir sorumu bile cevaplarsanız çok minnettar kalırım.

İlk fırsatta bi 8 RAM daha takman şartıyla gayet güzel bi sistem. Ekran kartını RX 580 alacaksan 8 GB al. Vatan'da haftasonu indirimiyle 1660 SUPER veya 1660 da yakalayabilirsin. RX 580 PSU yakıp duruyor sürekli. 6 ayda harcayacağı elektriğin parasını şimdi bütçeye eklesen 1660 falan alırsın Vatan indirimiyle. 🤣

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı