RX 580 karta OC mi yapılmalı UV mi?

RS.png

Şöyle dene bir.

Konu başlıktakı gibi oyun için kullanılacaktır mining için değil ve nasıl yapılır yardım edebilir misiniz?
Eki Görüntüle 2375171
Eki Görüntüle 2375174
İkiz kardeşi RX 480'de böyle kullanıyorum:
1734290149416.png

OC zaten hiç performans arttırmıyor bende, VRAM OC'de aynı şekilde. Bu şekilde 99W güç tüketimini 70'e düşürdüm ve 10 derece düştü, performans ise 100FPS'te 5FPS civarı filandı kayıp herhalde.
Tabi böyle bir absürtlük yapmayın siz, sadece en yüksek hızın o alt kısmındaki tarafı (Bende "1168" yazan) 5'er 5'er düşürün. "1100" temiz bir rakam olur gibi, kendi kartımda normalde "1100 mHz'de 1020" filan çekiyordu, ben "950" yaptım gördüğünüz gibi. 50-70 civarı düşüşü sırıtmıyordu. Tabi karttan karta değişir durum, aynı modelde bile değişir çok.

İkiz kardeşi RX 480'de böyle kullanıyorum:
Eki Görüntüle 2375200

OC zaten hiç performans arttırmıyor bende, VRAM OC'de aynı şekilde. Bu şekilde 99W güç tüketimini 70'e düşürdüm ve 10 derece düştü, performans ise 100FPS'te 5FPS civarı filandı kayıp herhalde.
Tabii böyle bir absürtlük yapmayın siz, sadece en yüksek hızın o alt kısmındaki tarafı (bende "1168" yazan) 5'er 5'er düşürün. "1100" temiz bir rakam olur gibi, kendi kartımda normalde "1100 MHz'de 1020" filan çekiyordu, ben "950" yaptım gördüğünüz gibi. 50-70 civarı düşüşü sırıtmıyordu. Tabii karttan karta değişir durum, aynı modelde bile değişir çok.

Ayarın hangisi olacağını nasıl anlayacağım hangisinde stabil çalıştığını.

Ayarın hangisi olacağını nasıl anlayacağım hangisinde stabil çalıştığını.
Her düşürdüğünüzde Heaven Benchmark veya Superposition gibi testleri yapacaksınız, ayrıca sadece bu testler çalışırken durmadan düşürmeyin. 500'e kadar düşürdüm ben ve test sorunsuzdu ama alta alınca PC çöktü komple.

1150 ise 1145 yaptınız, testi yapın ve arada chrome'a filan girin. Birşeyler yapın, temiz ise öyle kullanın. En kötü ekran çarpılıyor, düğmeye basıp kapatın ve tekrar açın. Ayarlar sıfırlanmış olur.

Her düşürdüğünüzde heaven benchmark veya superposition gibi testleri yapacaksınız, ayrıca sadece bu testler çalışırken durmadan düşürmeyin. 500'e kadar düşürdüm ben ve test sorunsuzdu ama alta alınca PC çöktü komple.

1150 ise 1145 yaptınız, testi yapın ve arada Chrome'a filan girin. Bir şeyler yapın, temiz ise öyle kullanın. En kötü ekran çarpılıyor, düğmeye basıp kapatın ve tekrar açın. Ayarlar sıfırlanmış olur.

1734376835385.png

İşlemci 50 dereceyi ekran kartı 55 dereceyi geçmedi heaven benchmark Ultra 1920x1080p de.

Voltaj bana düşük geldi ama çökmediyse sorun yok, performans kaybı ne kadar?

1734379506592.png

Ağır olarak kullanmadım dizi izledim az önce de deneme amaçlı CS girdim performans kaybı değil de arada küçük donuyordu o düzeldi gibi duruyor Afterburner acık değlidi değerleri inceleyemedim ama düzgün duruyor.

4 saat olmak üzere bir sorunla karşılaşmadım bu ayarda kalacağım ama sanırım.

Eki Görüntüle 2375873

Ağır olarak kullanmadım dizi izledim az önce de deneme amaçlı CS girdim performans kaybı değil de arada küçük donuyordu o düzeldi gibi duruyor Afterburner acık değlidi değerleri inceleyemedim ama düzgün duruyor.

4 saat olmak üzere bir sorunla karşılaşmadım bu ayarda kalacağım ama sanırım.
Bir sorun olursada en fazla çöker zaten ve ortasını bulursunuz, sıcaklık düşüşü güzel hocam. Hayırlı olsun.

Performans kaybı olarakta frekans kıstığınız için sordum. Malum frekans kısmak kayıp oluyor. O küçük donmalarda düşük voltajdan olabilir ama devam ederse halledersiniz.

Bir sorun olursa da en fazla çöker zaten ve ortasını bulursunuz, sıcaklık düşüşü güzel hocam. Hayırlı olsun.

Performans kaybı olarak da frekans kıstığınız için sordum. Malum frekans kısmak kayboluyor. O küçük donmalarda düşük voltajdan olabilir ama devam ederse halledersiniz.

Bu hali şu an temiz duruyor performans kaybı da %1 %2 falan tam değerleri göremiyorum ama gözle fark edeceğim performans kaybı yerine küçük droplardan kurtuldum ve daha stabil calısıyor gibi geliyor şu an.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı