RX 580 kullanımında dalgalanma

mani27

Femtopat
Daha fazla  
RX 580 4 GB ekran kartım var. Metin 2 gibi basit bir oyun açtığımda dahi kullanımda olağan dışı dalgalanma oluyor ve oyunda anlık bir donmanın sonrasında monitör, klavye, mouse, kulaklıktan elektrik kesiliyor resetlemeden düzelmiyor. Genelde Metin 2 oyununda yapıyor, bazen büyük oyunlarda yapıyor. BasemarkGPU'dan test başlattığımda o da aşırı kasıyor ve aynı sorunu yaşatıyor, aşırı sinir bozucu bir hal almaya başladı. Ekran kartı sıcaklık değerlerinde sorun olmuyor, sıcaklıktan kapatmıyor. Dalgalanma sorununun başkalarında olduğunu da duydum. Bunu çok takmıyorum ama özellikle oyunlarda kaldı ki böyle basit bir oyunda PC'nin anlık kasma yapıp monitörden elektrik kesmesi çok tuhaf. Ne yaptıysam çözemedim. Lütfen aynı sorunu yaşayan ya da bilen yardımcı olsun...
122222.PNG
12312321.PNG

AMD UYGULAMASININ VERDİĞİ HATALARDAN BİRİSİ DE BU SÖYLEDİĞİ ÖZELLİĞİ AÇTIM.
112.PNG

Son düzenleme:
CPU sıcaklığı ne durumda? Monitörde arıza olabilir, başka monitör deneyin.

3 Ayrı monitörde denedim hepsinde aynı sadece monitör değil klavye ve mouseda elektrik kesiyor bencmark uygulamasından test ettiğimde %25 çıkıyor ekran kartım OC yaptığımda %56 oluyor sıcaklık değerleri normalken yapıyor bunu.

ASUS dandik parça kullanıyor. Fazları yanıyor ve stabilitesi bozuluyor. Osiloskopu olan elektrikçiye kartı göster fazları ölçsün. Bilgisayar tamircisi çip falan der söker takar bozar. Voltajı -100 yapıp frekansı 1200 yap şimdilik kullan. Büyük ihtimal fazlardan biri yanık.

RAM'lerinize Memtest86 ile test yapmayı dener misiniz? Buna benzer bir sorun bende de vardı, sorun RAM'lerden çıktı.

ASUS dandik parça kullanıyor. Fazları yanıyor ve stabilitesi bozuluyor. Osiloskopu olan elektrikçiye kartı göster fazları ölçsün. Bilgisayar tamircisi çip falan der söker takar bozar. Voltajı -100 yapıp FR.

ASUS dandik parça kullanıyor. Fazları yanıyor ve stabilitesi bozuluyor. Osiloskopu olan elektrikçiye kartı göster fazları ölçsün. Bilgisayar tamircisi çip falan der söker takar bozar. Voltajı -100 yapıp frekansı 1200 yap şimdilik kullan. Büyük ihtimal fazlardan biri yanık.

VRAM frekansını mı yoksa GPU frekansını mı 1200 yapacağım hocam pek anlamadığım şeyler sıkıntı yaşatmaz değil mi?
RAM'lerinize Memtest86 ile test yapmayı dener misiniz? Buna benzer bir sorun bende de vardı, sorun RAM'lerden çıktı.

RAM'lerden kaynakli olacağını sanmam.
+

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı