Çözüldü RX 580 Pembe Çizgi Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ahmetbrs

Hectopat
kealOS Mojave 10.14.5 imajı ile sorunsuz RX 580 sisteme kurulum yaptım fakat açılışta pembe çizgiler dikkatimi çekti. Çizgilerin giderilmesi mümkün müdür?

1564576317192.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıldık dan sonra hiç bir sorun yok HDMI olarak kullanıyorum sadece boot ekranında tam açılacakken bir kaç saniye bu çizgiler gelip gidiyor. Şimdide sizin Mojave 10.14.6 imajınız ile kurup güncel bir Mojave olur hemde denemiş olurum.

Sistem Core İ3 8100 RX 580. Hangi SMBIOS da hangisini seçmeliyim ? Olası ekrankarti arızası için kartı nasıl test edebilirim. Sanki Windows işletim sisteminde ekranın tamamında pembeleşme yapmıştı .Garantiye böyle bir sorun bildirerek göndere bilir miyim?

Sistem İ3 8100 rx 580 hangi SMBIOS da hangisini seçmeliyim. Olasi ekrankarti arızası için kartı nasıl test edebilirim. San ki windows işletim sisteminde ekranın tamamında pembeleşme yapmisti Garantiye böyle bir sorun bildirerek göndere bilirmiyim?
Ekran Kartında sıkıntı yok. Bu pembeleşme olayı 10.14.5 ile beraber olmaya başladı. Ekran kartın açıldıktan sonra performanslı çalışıyor ise sadece görsel bir sorun pembe çizgiler. RX 580 native olarak tanınan bir kart. Özellikle Sapphire marka kartlar.
Ekran kartını Geekbench, Valley ve Luxmark gibi uygulamalar ile test edebilirsiniz. SMBIOS olarak iMac 18.3 seçebilirsin.

Ekran Kartında sıkıntı yok. Bu pembeleşme olayı 10.14.5 ile beraber olmaya başladı. Ekran kartın açıldıktan sonra performanslı çalışıyor ise sadece görsel bir sorun pembe çizgiler. RX 580 native olarak tanınan bir kart. Özellikle Sapphire marka kartlar.
Ekran kartını Geekbench, Valley ve Luxmark gibi uygulamalar ile test edebilirsiniz. sms bios olarak iMac 18.3 seçebilirsin.
Teşekkürler buradan indirdiğim kealOS10136 AMD INTEL imajı kurulum yapıp denedim çizgiler düzeldi dediğiniz gibi 10.14.5 ile gelen bir durum. Test olarak FurMark bu program ile 30 dakikalık bir test yeterli olur mu?

macOS'da ki pembe çizgi sorununu 10.13.6 versiyonu yükledim düzeldi. Diğer Windows da Furmark testi yaptım bir sorun yok, güncel dirver yükledim düzeldi. Çözüldü herkese teşekkürler.

Pembe çizgi yada görüntü kayması sorunu bende de var. Bu tamamen yazılımsal bir sorun. Ekran kartının donanım arızası falan değil. Çünkü onboard ekran kartlarında da aynı sorun oluyor. O yüzden her kafadan bir ses çıkıyor sen bakma onlara. Yosemite - Mavericks dönemlerinde bunu çok problem edenler için @Recep Baltaş bir config eklentisi paylaşmıştı diye hatırlıyorum. İstersen onu girip düzeltebilirsin. Tamamen kozmetik bir problem. Sistemine bir eksi yaratmaz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı