RX 580 R3 3200G sistemde R6 FPS düşmesi ve donma sorunu

İşletim sistemi
Windows 10

estals00

Decapat
RAM
16
Ekran kartı
SAPPHİRE RX 580 8GB
Anakart
GİGABYTE A520M K V2
İşlemci
RYZEN 3 3200G
Merhaba, sorunum şöyle: R6 oyununda 2-3 maç sonra aşırı derecede FPS düşüşü oluyor. Oyun oynanmaz hale geliyor. Her 1-2 saniyede bir FPS düşüşü yaşanıyor ve bu durum 10-20 saniye boyunca devam ediyor. Ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı sürücülerini güncelleyin, sıcaklıkları kontrol edin, V-Sync’i devre dışı bırakın ve oyun ayarlarını düşürün. Ayrıca arka plan uygulamalarını kapatıp, Windows güç ayarlarını “Yüksek Performans” olarak seçin.

Merhaba, sorunum şöyle: R6 oyununda 2-3 maç sonra aşırı derecede FPS düşüşü oluyor. Oyun oynanmaz hale geliyor. Her 1-2 saniyede bir FPS düşüşü yaşanıyor ve bu durum 10-20 saniye boyunca devam ediyor. Ne yapmam gerekiyor?

Darboğaz yiyorsunuz sanırım kullanımları ve sıcaklıkların fotoğrafını atabilir misiniz? Bir de ayar yükseltmeyi deneyin.

Darboğaz yiyorsunuz sanırım kullanımları ve sıcaklıkların fotoğrafını atabilir misiniz? Bir de ayar yükseltmeyi deneyin.

Darboğaz yapacağını sanmıyorum. İşlemci RX 580'i besliyecek kadar güçlü.

Darboğaz yapacağını sanmıyorum. İşlemci RX 580'i besliyecek kadar güçlü.

İ5 6500 ile kullandığımda darboğaz yapıyordu. Testlerden baktığımda pek emin olamadım. İşlemci %90'ın altına düşmezken ekran kartı arada %100 arada %50 civarına düşüyordu fakat testten teste değişiklik gösterebilir.

i5 6500 ile kullandığımda darboğaz yapıyordu. Testlerden baktığımda pek emin olamadım. İşlemci %90'ın altına düşmezken ekran kartı arada %100 arada %50 civarına düşüyordu fakat testten teste değişiklik gösterebilir.

i5 6500 ile Ryzen 3 3200G arasında fark çok belirgin hocam.

İnternette pek öyle sonuçlarla karşılaşmadım fakat öyle diyorsanız bilginize güveneceğim. Yine de ayar yükseltmenin biraz rahatlatacağını düşünüyorum.

Bilmiyorum belki benim de hatam olabilir. En doğrusu sorunu yaşayan kişinin işlemci ve GPU kullanım değerlerine kendisi bakması.

Geri
Yukarı