RX 580 satıp RTX 3060 almak mantıklı mı?

Bütçe
4000
Yer
15,46 milyon
Daha fazla  
Olay şöyle Letgo'dan bakıyorum RX580'lere adamlar 7k, 8K yazmış(4 GB modelleri bir de)
Bir de RTX 3060'lara bakıyorum sıfırı gaming.gen.tr de 12.5 k (site güvenilir mi bilmiyorum. İstanbul içinde gözüküyor adresi, elden alım yaparım olursa)
Piyasada ikinci ellerde 9K 10k arası gördüğüm kadarıyla.
Benim anlamadığım RTX 3060 RX580'den daha iyi bir kart değil mi?
İkinci elleri nasıl birbirine bu kadar yakın? Videolardan gördüğüm kadarıyla %40,%45'lik performans farkı var aralarında.
Kartı değişmeye kalksam parçalar arası uyumsuzluk olur mu?
Veya böyle bir atraksiyon yaratmaya gerek var mı, değer mi?
İllaki böyle bir şey yapacağım demiyorum tartışmaya açık bir konu.

İşlemci = R7 2700X.
Anakart = ASUS TUF B450-Plus Gaming.
RAM = 8*2 16 GB.
800W PSU markası meçhul.

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 580 8 GB mining performansı ve kazancı iyi bir kart bu yüzden değerli. 4 GB olanına ise fahiş fiyat yazmışlardır o fiyata kimse ikinci elde almaz 1650 Super gibi alternatifleri varken. RX 580 8 GB varsa iyi fiyata satıp RTX 3060'a geçebilirsin tabii, tertemiz yükseltme olur.

Olay şöyle Letgo'dan bakıyorum RX580'lere adamlar 7k, 8K yazmış(4 GB modelleri bir de)
Bir de RTX 3060'lara bakıyorum sıfırı gaming.gen.tr de 12.5 k (site güvenilir mi bilmiyorum. İstanbul içinde gözüküyor adresi, elden alım yaparım olursa)
Piyasada ikinci ellerde 9K 10k arası gördüğüm kadarıyla.
Benim anlamadığım RTX 3060 RX580'den daha iyi bir kart değil mi?
İkinci elleri nasıl birbirine bu kadar yakın? Videolardan gördüğüm kadarıyla %40,%45'lik performans farkı var aralarında.
Kartı değişmeye kalksam parçalar arası uyumsuzluk olur mu?
Veya böyle bir atraksiyon yaratmaya gerek var mı, değer mi?
İllaki böyle bir şey yapacağım demiyorum tartışmaya açık bir konu.

İşlemci = R7 2700X.
Anakart = ASUS TUF B450-Plus Gaming.
RAM = 8*2 16 GB.
800W PSU markası meçhul.

Mining yüzünden yoksa RX580, RTX3060'a yaklaşamaz oyunda.

yani tabiki de mantıklı 3060 580 i her anlamda cok geride bırakıcak bir kart aradaki fiyat farkına değer 580 ler ise mining olayı yüzünden bu kadar yüksek fiyatları

Mantıklı ama fiyatlar çok yüksek eğer oyun oynamıyorsan veya mining ile işin yoksa RX580'i satmak için en güzel zaman, genelde onlar seviyor bu kartları. eğer oyun oynuyorsan tabiki sattıktan sonra bu karta geçmek güzel bir upgrade olur, kısaca son karar senin

Mantıklı ama fiyatlar çok yüksek eğer oyun oynamıyorsan veya mining ile işin yoksa RX580'i satmak için en güzel zaman, genelde onlar seviyor bu kartları. eğer oyun oynuyorsan tabiki sattıktan sonra bu karta geçmek güzel bir upgrade olur, kısaca son karar senin
ben 580 i satım 3060 12 gb alsam assetto corsada ne kadar fps artar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı