Merhaba,
Bir kaç gün önce oda değişikliği yaptım ve ardından her gün kullandığım bilgisayarım sabahları açtığımda açılmıyor ve direkt BIOS ekranına yönlendiriyor. Sitede bir iki benzer durum denk geldi ve acaba M2 mi bozuldu diyerek yerinden söktüm ve yeniden taktım ve açıldı.
Sorun bu herhalde dedim ama yeniden başlatmalarda ve günün ilk kullanımına başlamak için açtığımda yine açılmıyor. Forumda ekran kartını çıkarıp takıyorum diye bir ileti okumuştum ve galiba benim durum da aynı.
Dün en son çıkan BIOS güncellemesini de yaptım (7A38v1N3(Beta version) (Bu aynı zamanda Zen3 işlemci desteğini de getiren bir güncelleme imiş ona da ayrıca sevindim). Güncelleme sonrası çalıştı ve yine sevindim çünkü güncelleme Security Boot ayarı ile ilgiliydi. Hatta güncelleme sonrası Windows girişinde sistem güvenlik hesaplarımı yeniden güncellemem için yönlendirdi. Bu sabah durum yine aynı.
BIOS'ta Security Boot aktif
Sürücü listesinin olduğu yerde M2'nin bir bilgisini görmüyorum bu durum yaşandığında.
Bu sefer de ekran kartını çıkarıp yeniden taktım ve sistem başladı. Sınav öncesi de çok detay bakmak istemiyorum. Açılması şimdilik yeterli ama sebebine ait tecrübesi olan varsa, en azından neler yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum. Her sabah kaputu açıp işlem yapmak da yorucu oluyor. Şu an için yaşadıklarım bunlar.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Donanım
Anakart: MSI B350m Bazooka
İşlemci: Ryzen 5 1600X
Ram: 2x8gb DDR4
Ekran Kartı: MSI RX 580 8GB
M2: HP 1 TB (Sistemin yüklü olduğu)
PSU OCZ 550
Düzeltme:
Arkadaşlar sorunu çözdüm.
Durum tamamen yeni aldığım uzatma kablosundaymış. Olur da başınıza böyle bir şey gelirse kablolarını kontrol edin. PC'yi kullandığım eski odadaki uzatma kablosu ile değiştirdim sorun çözüldü. Odadaki prizden mi kaynaklı acaba dedim ama kabloyu değiştirince olayın rengi belli oldu. Şu an hiç sıkıntı yok. Güç düğmesine bastığım gibi sistem açılıyor ve M2 görme sorunu falan da yok. Elektrikten çok anlamam ama böyle bir durumda kasayı açıp ekran kartı çıkarıp takmak işleminden sonra başlamasını belki açıklayacak arkadaşlar vardır. Belki de o çıkarıp takma aşamasında kasanın elektrik kesintisi gittiği için bir toparlanma süreci yaşıyor. Çok bildiğim bir konu değil ama sonuç olarak eski kablomu kullandığım sorun düzeldi.
Terşekkürler.