RX 580 Sistem Ekran Bir Anda Gidiyor

ufuk cand

Femtopat
PC'yi açtığımda 2-3 dakika sonra Google'da gezerken falan fare kilitleniyor ve ekran kartı fanları Max hızda çalışmaya başlıyor, ardında ekran gidiyor. ASUS Dual RX 580 ekran kartı kullanıyorum ağır oyunlarda dahi canavar gibi çalışıyor hiçbir sıkıntı yok fakat PC hiç yükte değilken bu kapanma sorununu yaşıyorum. Artık takıntı haline gelmeye başladı bende. Bu arada bazen günde bir kez bazen 2 günde bir gerçekleşiyor.

Buna benzer bir soru yaşıyorum. Bir oyuna vs girdiğimde ve bilgisayar açılırken ekran gidip 3-4 saniye gelmiyor sonra açılıyor. Bu 2020 sürümlerinden sonra başladı ve son sürümde olmama rağmen hatta sıfır temiz kurulum yapmama rağmen geçmedi. Sapphire rx 570 pulse 4 gb kullanıyorum.

Merhabalar. Aynı sorunu XFX RX 590 ekran kartımda yaşamıştım. Gerçi ilk başlarda yüksek grafikli oyunlarda, daha sonraları ise sistem boştayken yaşamıştım. Şuan kullandığınız sürümü DDU programı ile kaldırıp 20.4.2 sürümünü deneyin. Tekrar bu sorunu yaşarsanız 20.2.2 sürümünü deneyebilirsiniz. Ben sorunu şöyle çözmüştüm. 20.2.2 sürüm kullanırken Frekans Mhz değerini 120 değer düşürüp, güç limitini -10 yaparak bu sorunu çözmüştüm. Şuan 20.4.2 sürümü kullanıyorum. Frekans Mhz değerini 90 değer düşürüp undervolt işlemi uyguladım bu hata ile karşılaşmadım. Sizde bu tarz ayarlamalar ile belki sorununuz çözülebilir. Ayrıca Radeon programından ayar yapacaksanız görsele eklediğim Windows ayarlarından hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatın yoksa Radeon ayarları sıfırlanıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı 3.PNG
    Ekran Alıntısı 3.PNG
    20,3 KB · Görüntüleme: 55
peki bu sorun ekran kartıyla alakalı olduğu kesin mi yani bu ekran kartında olan kronik bir sorun mudur bu? anakart veya ram sorunu olma ihtimali var mıdır? mesela işlemlemci ve ekran kartını max stresde 15 dakika çalıştırıyorum ve bir problem yaşamadım. @gleran

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı