RX 580 sistem Hz hatası veriyor

İsmailkrkc

Hectopat
Selam arkadaşlar. Tane tane anlatacağım umarım anlaşırlır. Benim RX 580 8 GB ve Ryzen 5500 işlemcim var. Geçtiğimiz günlerde format attım ve Windows 11'e geçtim. Fakat tek oynadığım oyun olan CS2'de FPS düşmesi yiyorum. Şöyle ki AMD'den bildirim geliyor. "yenileme hızı ayarlanamıyor" tarzı bir hata. Sonra oyun kapanıyor. Sorun şu ki bunu her zaman yapmıyor. Bazen hiçbir sıkıntı olmadan oynuyorum. Formattan önce ise neredeyse hiç sorun yoktu. Monitörüm hız aşımı ile 165 Hz oluyor. Oyundan ve masaütünden 165'e ayarlı. Sizce sorun nedir? AMD uyarısında bağlantıları kontrol et diyor ama kablolar takılı yani. Bu arada AMD ayarlarından FPS'si 100'e sabitlediğimde sorun olmuyor. Fakat normalde ortalamam 160 FPS, 60 FPS eksik oynamak istemiyorum.

Hocam birkaç çözüm buldum size diyeceğim kullanırsınız.
1
- Ekran kartı sürücelerini güncelle buradan bulabilirsin https://www.amd.com/en/support/download/drivers.html
2
- Kabloları kontrol et. Kabloları siz zaten kontrol etmişsiniz ama belki sorun kabloların bozulduğundan da olabilir.
3
-AMD Adrenalin ayarlarını kapat “radeon chill”, “enhanced sync”, “radeon anti-lag” gibi ayarları kapat ve FPS sabitleme ayarlarını kapat.
4
-Masaüstüne gel ve sağ tık bas oradan görüntü ayarlarına bas gelişmiş görüntü ayarlarına bas yenileme hızına gel ve gerçekten 165 Hz mi diye kontrol et.
5
-Steam'e gel kütüphaneye git CS2'ye sağ tık bas özelliklere gel başlatma seçeneklerine.
"-Freq 165 -high -novid -Threads 6" yaz bu ayar 165 Hz'ye sabitler ve oyun daha stabil olur.
6
-Belki de Windows 11 de bozuk dosyalar olabilir Win+r "CMD" yaz ve gelen ekrana.
"SFC /scannow" yaz bozuk dosyaları düzeltir.
7
-Son çare olarak tiny 11 gibi modlu Windows 11 sürümlerine geçebilirsin bu şekilde hem performans artar hem de o sorun çözülebilir (tiny 11 bende kullanıyorum ve aynı Windows 11 sadece daha optimize ve daha hızlı)
Yardım edebildiysem sevindim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı