RX 580 sistem kendi kendine kapanıp açılıyor

Quarinal

Hectopat
Katılım
24 Mart 2020
Mesajlar
528
Çözümler
3
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, 7-8 ay önce aldığım bilgisayar kendi kendini resetliyor. Daha önceden belki ayda bir olurdu, şimdi haftada 1, bazen 2 kez oluyor. Hatta bugün 2 kere oldu. Daha çok Valorant oynarken oyunun ortasında "bızzt" diye bir ses geliyor kulaklıktan (kasadan değil kesinlikle), daha sonra ekran öyle kalıyor ve kapanıyor, hemen tekrak çalışıyor, klavye ve mouse ışıkları geliyor. Sistemim genelde hiçbir oyunda performans açısından sorun çıkarmaz, çoğu oyunu Ultra veya yüksekte rahat rahat oynarım ama nadiren de olsa bu şekil kendini resetlemesi can sıkıyor ve korkutuyor. Bilgisayarı alırken bize içinde PSU olduğunu söylediler ama orada test ederken açılmayınca PSU olmadığını fark ettik, onlar da özür için bir PSU hediye etti. Hediye edildiği için açıkçası ne takıldı falan diye bakmadım ama geçen gün kasayı açıp baktığımda PSU'nun Frisby marka olduğunu gördüm. PSU'nun etrafı kasanın yapısı gereği kapalı olduğu için kaç watt olduğunu göremedim ama markasından dolayı pek güvenemiyorum. Sizce sorun PSU'dan kaynaklı olabilir mi? Tavsiyeleriniz ve yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sistemim:
B450M PRO VDH Plus
Ryzen 5 1600X
MSI RX 580 Armor 8G OC
HyperX 16 GB RAM
 
Bilgisayarın yeniden başlamasını kapatmak için bilgisayarım simgesi üzerine geliyoruz fare ile sağ tık ve özellikler bölümüne giriyoruz.

Gelişmiş sistem ayarları >> sistem özellikleri >> gelişmiş sekmesi penceresini açıyoruz.
Başlangıç ve kurtarma >> ayarlar bölümüne giriyoruz.

Otomatik olarak yeniden başlat yazan kısımdaki tik işaretini kaldırıyoruz ve tamam diyerek işlemi bitiyoruz.
 

Dosya Ekleri

  • 8FDD9A3C-5E63-49ED-A843-5B3AAB066D69.jpeg
    8FDD9A3C-5E63-49ED-A843-5B3AAB066D69.jpeg
    67,5 KB · Görüntüleme: 45
Bilgisayar kapandıktan sonra açıp Olay görüntüleyicisinden hata koduna bakar mısınız? Muhtemelen PSU kaynaklı ama hata kodu cevabı verir diye düşünüyorum
 

Yeni konular

Geri
Yukarı