RX 580 sistemde GPU fanı hızlanıyor ve görüntü gidiyor

Reshon

Centipat
Daha fazla  
Sistem:

MSI RX 580 8 GB.
i3 10105F.
16 GB RAM.
600W PSU.

Ekran kartımı yeni güncelledim eskiden GT1030 kullanıyordum, bu ekran kartına geçtiğimden beri bazen oyunlarda fan çok hızlı dönmeye başlıyor ve monitör siyah ekran oluyor arkadan sesler geliyor ama bir şey yapamıyorum. Sizce sorun nedir?

Oyun esnasında sıcaklıklar ne alemde? Ayrıca hangi sürücüyü kullanıyorsunuz?

Oyun esnasında sıcaklıklar ne alemde? Ayrıca hangi sürücüyü kullanıyorsunuz?
1746307349940.png

Sürücüm bu sıcaklıklar 60 70 derece civarı ama fanlar cok hızlandıgındaki sıcaklıgı ekran gittiğinden göremiyorum. Siyah ekran olup fanlar hızlı dönmeye baslayınca bi süre bekledim ama fanlar yavaslamadı.

Sistem:

MSI RX 580 8 GB.
i3 10105F.
16 GB RAM.
600W PSU.

Ekran kartımı yeni güncelledim eskiden GT1030 kullanıyordum, bu ekran kartına geçtiğimden beri bazen oyunlarda fan çok hızlı dönmeye başlıyor ve monitör siyah ekran oluyor arkadan sesler geliyor ama bir şey yapamıyorum. Sizce sorun nedir?
Şimdi bana yine tepki göstercekler fakat söylemek zorundayım. Sorun güç kaynağında. Zamanında GTX 970 ekran kartıyla aynı sorunu yaşamıştım, 600 watt güç kaynağı yetmemişti, 750 watt alınca sorunum düzeldi. Güç kaynakları zamanla eskiyor ve eski verimini veremiyor. Bilginize.

Şimdi bana yine tepki göstercekler fakat söylemek zorundayım. Sorun güç kaynağında. Zamanında GTX 970 ekran kartıyla aynı sorunu yaşamıştım, 600 watt güç kaynağı yetmemişti, 750 watt alınca sorunum düzeldi. Güç kaynakları zamanla eskiyor ve eski verimini veremiyor. Bilginize.
bende öyle tahmin ediyorum ama bunu psu değiştirmeden halletmemin yolu yokmudur acaba ?

Oyun içindeyken sıcaklık göstergesi böyle :
1746309070727.png

fareyi kırmızının üstüne getirince sağda 84 derece cıkıyor kart o sıcaklıkdamı çalışmış oluyor anlamadım tam ?

Dosya Ekleri

• 1746309052604.png
    1746309052604.png
    10,4 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:
bende öyle tahmin ediyorum ama bunu psu değiştirmeden halletmemin yolu yokmudur acaba ?

Oyun içindeyken sıcaklık göstergesi böyle :
Eki Görüntüle 2483685
fareyi kırmızının üstüne getirince sağda 84 derece cıkıyor kart o sıcaklıkdamı çalışmış oluyor anlamadım tam ?
Maalesef. Güç kaynakları arabanın motoru gibidir, değişmesi lazım.

Arkadaşlar oyunda afterburner kullanarak sıcaklıgı takip ettim 80 - 83 derece arası alıyorum çok fazla değilmi bunu nasıl düşürebilirim ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı