Çözüldü RX 580 tamiri nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Raxain

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, kendimce hobi amaçlı kart tamirine başladım. Kartın 5V hattında kısa devre vardı sol alttaki sigorta atık vaziyette, kısa devre sebep olan smd kondasatörü buldum ve değiştirdim. Sigortadaki kısa devre kalktı ama kısa devre aldığım aklıma takılan bir kondasatör grubu var. Direnç de ölçtüğümde 1 ohm alıyorum normal mi sigortalarda kısa devre yok şu an resimleri eke bırakıyorum. Anlayan arkadaşlar enerji vermeden önce nereleri kontrol etmeliyim yardımcı olurlarsa sevinirim. Kısa devre aldığım grubu eke bırakıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20250401_225417.jpg
    IMG_20250401_225417.jpg
    232,5 KB · Görüntüleme: 44
Çözüm
Kondansatörler aslında devre üzerinde ölçülmezler. Sökülüp ölçülürler. Kısa devre göstermesi, devrelere bağlı olduğu için sizi yanıltabilir.

Sigorta ve şasi (GND) arasında kısa devre yoksa verin voltajı.
5 volt girişiyle şasi arasında kısa devre ölçün. Ölçü aleti ötmüyorsa verin voltajı. Yalnız 5 volt mu 12 volt mu? Ana soketten sadece 12 volt girer.

Çerçeve ile işaretlediğim yere anakarttan 12 volt ve 3.3 volt girer.

images.jpeg

8 pin ve 6 pin konnektöre sadece 12 volt girer. Bunların haricinde 5 volt dışarıdan gelmez. Anakart üzerinde 7805 gibi bir entegre tarafından üretilir.

MOSFET'leri ölçün.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Anladım,şuan sigortalarda kısa devre almıyorum ama fazların olduğu kısmda eklediğim görsellerde bulunan kondasatör grubu smd dahil kısa devre gösteriyor bu normalmi? Yanıtınız için teşekkür ederim attığınız şema biraz daha fikir edinmemi sağladı.

Kondansatörler aslında devre üzerinde ölçülmezler. Sökülüp ölçülürler. Kısa devre göstermesi, devrelere bağlı olduğu için sizi yanıltabilir.

Sigorta ve şasi (GND) arasında kısa devre yoksa verin voltajı.

Çözüm
Sökmeden ölçün hocam. Genelde kısa devre gösterir zaten. Önce tespit edin sonra sökün. 400 derecede krem flux kullanarak sökmelisiniz. İstasyon tek başına yeterli olur.

Ayrıca hava tuttuğunuzda sökeceğiniz parçanın etrafındaki küçük SMD'lere dikkat edin. Uçup gitmesinler. :) Bunun için ya çok dikkatli olun ya da ısıya dayanıklı folyo kullanın.

Son düzenleme:
Tamamdır.yanıtlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.yarın test edeceğim dediklerinizi,onun dışında size bir sorum olucak ekran kartı çalışma prensibini ve arıza tespiti hakkında daha fazla bilgi edinmem için önerebileceğiniz kaynaklar varmı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı