RX 580 ve GTX1060 karşılaştırma

ahmetmlh.37

Hectopat
Geceniz güzel olsun, karneler nasıl bakalım? Bir sorum olacak ama aydınlatırsanız sevinirim. Şimdi hazırda bir sistemim dursun diye araştırma yaparken, önceden GTX 1060 ekleyim diye düşünürken karşıma yaklaşık aynı fiyata RX 580 çıktı. Allah allah dedim birinde 6G birinde 8G var. RX 580, DX12'de daha iyi. Ayrıca 1060'ın CUDA sayısı, bunun STREAM sayısından az. Diyeceğim o ki çoğu şeyde hem fiyat hem performans açısından RX 580 daha iyi ama fiyatları çok yakın. Nedir bu işin aslı? Kafamdaki model ise Sapphire Nitro+ RX 580 8GB 256 bit olacak. Bilgisayarım orta seviye oyun ve giriş seviyede çizim - autodesk, nx, solidworks gibi - yapabileceğim bir bilgisayar olacak. Peki ya sizce ne yapayım? Kullanacağım işlemci de R7 2700K olacak. Aydınlatırsanız sevinirim [emoji120]

Ryzen sistemlerde RX serisi daha performanslı fakat ikisi arasında seçimimi ben GTX1060dan yana yaptım ve gayet memnunum, bende yeni aldım ekran kartımı senin gibi arada kalmıştım fakat 1060 6gb iyidir.

Bu fiyatlar varken ucuza bulduğunu al. İki kartta değerinin çok üstünde satılıyor. DirectX 12'de RX580 bir tık daha performanslı. Bu yüzden az fiyat farkıyla RX580 buldum dersen alıp FreeSync bir monitör ile kullanman daha iyi olacaktır.

Nvidia ekran kartı piyasasını haklı olarak ele geçirmiş durumda. Bu durumu lehine çevirmek için AMD ekran kartlarını düşük kar ile satışa sunuyor ki (Nvidia'ya göre) pazardaki yüzdesini arttırabilsin. İki marka a kaliteli ürünler çıkartıyor ama şahsen Nvidia'ya daha fazla güveniyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Orta seviye oyun bilgisayarı için RX580 ya da GTX1060 çok fazla. Boşuna para harcamayın, GTX1050 Ti alabilirsiniz. Giriş seviyesi çizim içinde işlemci seçiminiz yine çok üst düzey.

Ben de RX 580 alacaktım fiyatları tam Mining'in göbeğindeyken 2500 TL üstüydü. Kesinlikle 1060'dan daha ileriye dönük daha iyi bir kart. Arkadaşların dediği gibi Freesync monitörler baya uygun, DX 12 bazında daha sağlam ve Crimson Edition müthiş bir program o sürekli yeni özellikler ve geliştirmeler yapmaya olanak sağlıyor. Bu da hepsiyle birlikte bana göre 3 tık daha öne atar RX 580'i.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…