RX 580 ve GTX1060 karşılaştırma

Cad Cam programlarında AMD daha iyidir. Barındırdığı Stream processors/ işlemcileri daha fazladır. Bu yüzden daha iyi performans verecektir. İşlemci olarak ta Ryzen 1600 yeterli olur. Bütçen varsa Ryzen 1700 f/p ürünü olur. Anakart olarak da B350 almanı tavsiye ederim. Sistemin verimli çalışması için 16 GB çift kanal bellek kullanmalısın. Firepro/ quadro ekran kartları Cad Cam uygulamalarında render yapacaksan tavsiyem. Bir de aşırı parça montajı yapacaksan yine profesyonel ekran kartı almalısın.

Son düzenleyen: Moderatör:
RX580 4 GB modelini 1678 TL'ye aldım 144 Hz monitör siparişi verdim. Bence RX580 daha karlı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen sistemlerde RX serisi daha performanslı fakat ikisi arasında seçimimi ben GTX1060dan yana yaptım ve gayet memnunum, bende yeni aldım ekran kartımı senin gibi arada kalmıştım fakat 1060 6gb iyidir.

Yalnız ileri ki zamanları düşünüyorsun ve RX 580 DX12 için 1060'dan daha iyi. Yeni nesil Vulkan oyunlar için o yüzden daha çok tercih ediliyor. Ayrıca yakın fiyata alacaksak eğer bi 6GB almak var, 8GB almak var. O yüzden RX 580 daha cazip geldi ama yine de varsa hatamız affola, sizi dinliyorum :)

Orta seviye oyun bilgisayarı için RX580 ya da GTX1060 çok fazla. Boşuna para harcamayın, GTX1050 Ti alabilirsiniz. Giriş seviyesi çizim içinde işlemci seçiminiz yine çok üst düzey.

İleriye yönelik de uzun ömürlü bir bilgisayar istedim. Eğer sadece ekran kartı için dediyeseniz ilerideki zamanlarda yükseltebilirim. Onun dışında anakartın bu sınırlara pek katkısı yok. Bellek yüksek, e tamam işte. Ama yine de varsa bi eksiğim, söyleyebilirsiniz :)

Cad Cam programlarında AMD daha iyidir. Barındırdığı Stream processors/ işlemcileri daha fazladır. Bu yüzden daha iyi performans verecektir. İşlemci olarak ta Ryzen 1600 yeterli olur. Bütçen varsa Ryzen 1700 f/p ürünü olur. Anakart olarak da B350 almanı tavsiye ederim. Sistemin verimli çalışması için 16 GB çift kanal bellek kullanmalısın. Firepro/ quadro ekran kartları Cad Cam uygulamalarında render yapacaksan tavsiyem. Bir de aşırı parça montajı yapacaksan yine profesyonel ekran kartı almalısın.

Quadroları paramız yetmeyeceği kesin. Yalnız ben ileriye dönük bir sistem istedim. Bütçem sınırlı. Habire sistemi değiştirem. Üç beş yıl sonra param olursa belki ekran kartını yükseltirim. O yüzden işlemci güçlü olsun diye 2700x seçtim. Şimdi 1600 + B350 + 1050 Ti gibi bir seçim, ileride bana sıkıntı yaratır diye düşündüm. Ben bu sisteme şimdilik parasını verir en az iki üç yıl bakmam, o da babamın umursamazlığından yani.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı