RX 580 ve R3 1300x Sistemin Shadow of the Tomb Raider Kasma Sorunu

• Konuyu başlatan 13314
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 33
  • Görüntüleme 4.564

13314

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. Shadow of the Tomb Raider oynarken bazı kasma sorunları yaşıyorum. Gerçi bazı oyunlarda da var bu sorun. Dar alanlarda 60 FPS üstü görürken yoğun grafikli bir yerde 45-50'ye düşüyor. RX 580 8GB ekran kartım ve Ryzen 3 1300x işlemcim var. Bir de bir adet 8 GB 2400 MHz Ramim vardı, bugün bir tane daha aldım.

Dual Channel yapmış oldum böylelikle ve overclockla frekansları 3000 MHz'ye çıkardım. 5-10 FPS artış oldu ama hâlâ yoğun grafikli yerlerde 40-45-50 FPS görüyorum. Açıkçası oyun zevkim çok kaçtı ve yardıma ihtiyacım var. Sistem gayet iyi göründü bana. Sizce sorun nerede?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum ryzenlerde dual channelin çok farkı olması lazım. Fps droplarının da azalması lazım. Heleki 3000mhz. Bende 8gb ram daha eklicem ,başka hangi oyunlar oynuyosun? 8gb ramden sonra başka oyunlarda kaç fps arttı?
Oynadığım en ağır oyunlar şöyle: Shadow of The Tomb Raider, Far Cry 5, Assassin's Creed Odssey, Witcher 3, Darsiders III, Monster Hunter World. FPS artışı oyuna göre değişti ama ortalama 5-10. En fazla 10. Çok fark ettiğini düşünmüyorum. Belki benim işlemcimden dolayı pek fark etmemiştir.
Hocam moralini bozmana gerek yok olabilir böyle şeyler canını sıkma bana sorarsan. Anakartını elinden çıkar veya bütçen varsa hali hazırda al B350 anakart eski anakartınıda sonrada satılığa çıkart işlemcine overclock yap. 4.0Ghz görürsün belki ama işlemcine 1.4 Volt üzeri vermen gerekecek emin ol bunada gerek yok. Mesela bahsettiğim gibi 3.975Ghz işlemci hızına overclock edip işlemci voltajını 1.350 Volttan başlayıp test ederek en stabil değere getirebilirsin bence. Benim naçizane tavsiyem budur. Dediğim gibi canını sıkmana değecek birşey yok :) Derdin sisteminde geliştireceğin parça olsun can sağlığı yerinde olsun daha makbul :)
Gerçekten çok samimice bir yazı olmuş. Çok teşekkür ederim dostum :) ileriki zamanlarda anakartımı değiştireceğim.

Benim sorunum genel bir FPS düşüklüğü değil. Ani FPS düşmesi ve ayarları ultradan mediuma bile alsam aynı şekilde kasıyor. Hani sistem yetmez de bir iki ayar kısılır akıcı olsun diye. Bunda öyle bir şey yok. Ne kadar kıssam da değişmiyor. Benim canımı sıkan bu. Üstelik Shadow of the Tomb Raider'da MSAA x4 yapınca 20 FPS alıyorum. Bu da mı normal? MSAA x2 olunca rahatlıyor anca.

Kardeşim sana daha öncede söylediğim gibi Ram almak sorununu çözmedi. Boşuna o kadar para verip sadece 5 fps fark almışsın. Anakartı değiştirip overclock yapmanda çok bişey değiştirmeyecek. Sana tavsiyem eğer işlemcini değiştiremiyorsan ekran kartını base clock hızına çek yada ne kadar sağlıklı olduğu bilemiyorum ama base clock değerlerinin altına çekmeyi deneyebilirsin. İşlemci içinse Park Control programı var ordan çekirdek kullanımları %100'e ayarla. Ama unutma bunlar çok sağlıklı yöntemler değil bunlar için ayrı konu açıp tecrübeli arkadaşların fikrini alabilirsin. Bunlar işe yaramazsa ve işlemcini değiştiremiyorsan ekran kartını satıp rx 570 almayı deneyebilirsin.

Kardeşim sana daha öncede söylediğim gibi Ram almak sorununu çözmedi. Boşuna o kadar para verip sadece 5 fps fark almışsın. Anakartı değiştirip overclock yapmanda çok bişey değiştirmeyecek. Sana tavsiyem eğer işlemcini değiştiremiyorsan ekran kartını base clock hızına çek yada ne kadar sağlıklı olduğu bilemiyorum ama base clock değerlerinin altına çekmeyi deneyebilirsin. İşlemci içinse Park Control programı var ordan çekirdek kullanımları %100'e ayarla. Ama unutma bunlar çok sağlıklı yöntemler değil bunlar için ayrı konu açıp tecrübeli arkadaşların fikrini alabilirsin. Bunlar işe yaramazsa ve işlemcini değiştiremiyorsan ekran kartını satıp rx 570 almayı deneyebilirsin.
Ekran kartını downgrade gibi bir şey yapmaktan söz ediyorsunuz herhalde. Nasıl yapılıyor peki o? Program vs. var mı bildiğiniz? Ve aynı şekilde işlemci için o programı nasıl kullanacağım?
Park Control'ü indirip kullandım. FPS droplarının nispeten önüne geçti fakat 1.5 saatlik oynamamın ardından oyunun ortasında "tırrr" sesiyle bir takılma yaşandı ve PC dondu. İşlemcimin bu şekilde yanmasından korkuyorum açıkçası. Undergrade işe yararsa onu denemem daha az zararlı olacak gibi.

Son düzenleme:
Evet yukarıdada belirttiğim gibi bunlar çok sağlıklı programlar değil bu tür olaylar olabiliyor. İşlemci fan hızınızı BIOS'tan maksimum hıza çıkarabilirsin. İşlemciye voltaj vermediğiniz için yanma riski olacağını sanmıyorum. Ekran kartının saat hızlarını düşürmeyi ise hiç tecrübe etmedim. Size tavsiyem bununla ilgili yeni bir konu açmanız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı