RX 580 vs GTX 1060

Hangisi

• Oy verenlerin toplamı
    69
Bir iki hafta içinde bilgisayar toplayacağım GTX 1060 ve RX 580 arasında kaldım.
  • RX 580 stokları tükendiği için bulamadım ne zaman stoklar yenilenir
  • RX 580 beklemeye değer mi
  • Yoksa GTX 1060 da olur mu
Çol kararsız kaldım performans açısından çok fark var mıdır ?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Silinen üye Madencilik olayını duymadın herhalde? Bu kartların değeri arttı piyasada. Şimdi de Nvidia kartlar bitmek üzere. Ama yakın bir süre de tekrardan stoklarda olacağını umuyorum.
Bizzat kendimde yapıyorum ama bir kartı sırf madenciler alıyor diyede GTX 1070'den daha pahalıya satmak onursuzluk olur. @Silinen üye

Son düzenleyen: Moderatör:
1 haftaya kadar Teknobiyotik ve Sinerji stoklarında olacak diye duydum. Tabi beklemek istemezsen GTX 1060 6 GB alabilirsin, veya GTX 1060+(Plus) versiyonunu bekliyebilirsin. RX 580'den daha performanslı olacağını söyleniyor. Buyur link; https://www.itopya.com/MSI-GTX-1060-GAMING-XPLUS-6GB-GDDR5-192Bit-Nvidia-GeForce-Ekran-Karti/
Bazı test yapanlar gene aynı performansta olduklarını söylüyorlar tabi ben yanlış karta bakmadıysam :D
Aşağı yukarı aynı olur yani performansları.

Bazı test yapanlar gene aynı performansta olduklarını söylüyorlar tabi ben yanlış karta bakmadıysam :D
Aşağı yukarı aynı olur yani performansları.
Hayır. Performansları aynı olamaz. 1GHz daha yüksek bellek ve çekirdek frekansı var. Aynı olması imkansız. RX 480'in,RX 580 olması gibi düşün.

Konu biraz eski ama, yeni görecekler için yazıyorum. Vulkan kanadında Rx 580 iyi tamam. Ama DX12'nin her oyununda iyi değil. Bazı oyunlarda iyi bazı oyunlarda kötü. Uzun ömür istiyorsan, Pascal mimarili gtx 1060 al. Polaris mimarisi çok yürümez. Vega mimarisi çıkıcak. Hem çoğu oyun Nvidia destekliyor. Nvidia bence bu işte daha iyi hem frekans değerleri çok yüksek Adobe gibi programlarda çok hızlı olacaktır. Rx 580 8GB mı ? Rx 580 için 8GB fazla. O ekran kartı 8GB Vram yük binecek grafikleri açsa zaten oyun kasar. Saçma 6GB tam ideal. Zaten Gta 5 kesin oynayacaksındır. 15 FPS fark. Hem Nvidia'nın bir sürü güzel programları var. Shadow Play, Hairworks, programıda çok kullanışlı. Ben Crossfire yapabilirim diyorsun ? Her oyun CF desteklemiyor. Tek kart en ideali. Galax tavsiyemdir. Gtx 1060 önerim. Hızlı, kullanışlı, daha soğuk, daha uzun ömürlü ve bana göre çoğu oyunda daha çok fps alıyor. Zaten Rx 580'nin Gtx 1060'ı geçtiği oyunlarda 2,3 en fazla 5 fps fark var. Ama Gtx 1060'ın geçtiği oyunlarda baya fark var. Gtx 1060 alabilirsin. Yanında Ryzen 5 1500x kesinlikle. :ajan: :neşeli:

Konu biraz eski ama, yeni görecekler için yazıyorum. Vulkan kanadında Rx 580 iyi tamam. Ama DX12'nin her oyununda iyi değil. Bazı oyunlarda iyi bazı oyunlarda kötü. Uzun ömür istiyorsan, Pascal mimarili gtx 1060 al. Polaris mimarisi çok yürümez. Vega mimarisi çıkıcak. Hem çoğu oyun Nvidia destekliyor. Nvidia bence bu işte daha iyi hem frekans değerleri çok yüksek Adobe gibi programlarda çok hızlı olacaktır. Rx 580 8GB mı ? Rx 580 için 8GB fazla. O ekran kartı 8GB Vram yük binecek grafikleri açsa zaten oyun kasar. Saçma 6GB tam ideal. Zaten Gta 5 kesin oynayacaksındır. 15 FPS fark. Hem Nvidia'nın bir sürü güzel programları var. Shadow Play, Hairworks, programıda çok kullanışlı. Ben Crossfire yapabilirim diyorsun ? Her oyun CF desteklemiyor. Tek kart en ideali. Galax tavsiyemdir. Gtx 1060 önerim. Hızlı, kullanışlı, daha soğuk, daha uzun ömürlü ve bana göre çoğu oyunda daha çok fps alıyor. Zaten Rx 580'nin Gtx 1060'ı geçtiği oyunlarda 2,3 en fazla 5 fps fark var. Ama Gtx 1060'ın geçtiği oyunlarda baya fark var. Gtx 1060 alabilirsin. Yanında Ryzen 5 1500x kesinlikle. :ajan: :neşeli:
Hocam haklısınız ben de GTX 1060 öneriyorum lakin zaten şuan RX 580 bulunmuyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı