RX 580 vs GTX 1060

Hangisi

• Oy verenlerin toplamı
    69
RX 580 tarafında Relieve gibi bir yazılım varken artık ShadowPlay'ın büyük bir artısı kalmıyor Nvidia kartlarda. Ayrıca "Nvidia kalitesi" derken kastınız nedir? Nvidia, AMD'den daha mı kaliteli? Ayrıca kullanıcılar sonuçta Nvidia markalı bir ekran kartı almayacak, Nvidia üretimli GPU'ya sahip olan Asus, MSI, Evga, Gigabyte, Zotac, Galax gibi markaların ekran kartlarını alacak. Yani asıl marka kalitesi bunlar arasında önemli. Artıları-eksileri sıralarken bile objektif bir yaklaşım yok.

AMD artık eski AMD değil biliyorum. Ama Nvidia ekran kartı alanlar genelde AMD ekran kartı alanlara göre biraz daha az sorun yaşadığı bir gerçek. Sadece ShadowPlay değil. Hairworks, Gameworks, TAA, G-Sync, Fast Sync, Physx gibi. AMD bu teknolojilerin bazılarına karşı koymaya çalışsada bu konuda Nvidia kadar başarılı değil.

DX11'i avantaj olarak görmek bu dönemde pek doğru değil. Ayrıca Nvidia ayarlarının çoğunu AMD kartlarda kullanabiliyorsun. Kısacası kartın güçlüyse hepsini aç, sıkıntı değil.

@Tech Boy Relive, ShadowPlay benzeri bir yazılımdır. Video çekip yayın akışı almanı sağlar.

Hocam sonuçta DX11'e çıkmış onlarca güzel oyun var. AMD kartlarda bu ayarları açabilirsin fakat daha düşük performans verir ve ben burada fanboyluk yapmıyorum hakikatileri söylüyorum.

RX serisi övüle övüle 1060 yerin dibine sokuldu. Geleceğe dönük 5 fps mi 10 mu 20 mi 30 mu? Her oyunu mu alacaksın ileriki zamanlarda. Kaç yaşındasın kaç yıl daha oyun oynayacaksın hangi tür oyunları oynayacaksın. Biri aynı marka yeşil biri mavi araba. Bırak onu bunu beni. Araştırdım diyorsun zaten bilgin var belli ki. 1060 almak istiyorsan ama yorumlara kafan takılıyorsa gönül rahatlığıyla 1060 alabilirsin. 1060 savunan da var.

Ne demek objektif bir yaklaşım yok?
Dediğim gibi sadece ShadowPlay değil (Hairworks, Gameworks, TAA, G-Sync, Fast Sync, Physx, Cuda, V-Sync). AMD bu teknolojilerin bazılarına karşı koymaya çalışsada Nvidia kadar başarılı olamadığı bir gerçek. Nvidia ekran kartı alanların AMD ekran kartları alanlara göre biraz daha az sorun yaşadığı bir gerçek. Bahsettiğin markalar sadece soğutma koyup frekans artışı yapıp piyasaya sürüyorlar.

Son düzenleme:
AMD kısa ömürlü değil kesinlikle. Öncelikle bunu anlamamız lazım.

Sadece 1 seri işlemcileri ısındı diye hepsi ısınacak diye birşey yok.

8 senedir 1 AMD CPU'su 3 tane ATI (AMD) GPU'su kullandım.

İşlemciyi hala kullanıyorum. İlk ekran kartım HD 4350'ydi. 2009da alınan bir sistem için çok başarılı olduğunu söylemek gerek.

Sonra bilgisayarcı ekran kartımı bozuk diye alıp yerine X700 kartını taktı. Performans için berbattı (2004 yılında çıkmış).

Sonra R7 240 aldım. Hala kullanıyorum.

Şuana kadar hiçbir sorun yaşamadım. Şuan R7 240 yüksek çözünürlük hedeflemeyen kullanıcıların 200TL bandında tek tercihi.

Nvidia'nın 200TL lik kartları yok mu? Var. Ama tercih edenler AMD'ye göre çok daha az.

Tek bir nedeni var.

AMD'nin teknolojileri. Nvidia'nın kiler kadar olamazlar ama onlarda çok kötü değiller ve AMD bu konuda çalışıyor (Crimson vb.)

580'in AMD'nin amiral gemisi olduğunu unutmamak lazım. Yani AMD'nin geliştirdiği bütün özellikleri alacaktır. Fakat 1060 her özelliği almayacaktır.

Özet: Son paragraf

Yarın yaşayacağımız belli değil, o zaman bilgisayar almayalım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…