RX 580 vs GTX 1060

Hangisi

• Oy verenlerin toplamı
    69
@ornitorenx Neden RX 580'in avantajları kısmına daha fazla sürücü desteği yazdım sanıyorsun?
Saçma bir sebep yazmışsın çünkü Nvidia sürücü çıkartırken bütün Pascal mimarisi üzerine yoğunlaşıyor.

@ornitorenx Neden RX 580'in avantajları kısmına daha fazla sürücü desteği yazdım sanıyorsun?
Saçma bir sebep yazmışsın çünkü Nvidia sürücü çıkartırken bütün Pascal mimarisi üzerine yoğunlaşıyor.
Önce yazdıklarımı oku ve anla sonra cevap yaz.

Nvidia kalitesi maddesini görünce okumayı bırakmıştım.

AMD'de ve Nvidia'da yaşadığın sorunları yaz kaliteyi ölçelim.

@ornitorenx Ekran kartının ömrü ekran kartının soğutmasına ve kaplamasına bağlı olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda Nvidia vs AMD değil partner üreticilerin yaptığı soğutma ve kaplama kalitesini dikkate almak lazım.

Nvidia kalitesi maddesini görünce okumayı bırakmıştım.

AMD'de ve Nvidia'da yaşadığın sorunları yaz kaliteyi ölçelim.
Nvidia ekran kartlarında GPU kullanımı stabil olurken AMD kartlarda genellikle GPU kullanımı aşağı yukarı oynuyor. AMD'nin son sürücü güncellemelerinden sonra renk solgunluğu sorunu yaşayanlar var.
Nvidia alınca kafan biraz daha rahat oluyor ama AMD ekran kartlarının DX 12'de daha iyi performans verdiği bir gerçek. İki ekran kartınında avantajları vardır. Bunu zaten yazmıştım gelip burda AMD'yi veya Nvidia'yı savunmanın pek mantığı yok.

@ornitorenx Ekran kartının ömrü ekran kartının soğutmasına ve kaplamasına bağlı olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda Nvidia vs AMD değil partner üreticilerin yaptığı soğutma ve kaplama kalitesini dikkate almak lazım.

Örnek olarak MSI'nın Gaming X soğutmasını örnek alalım.

Nvidia ve AMD'de aynı soğutmayı kullanıyor.

O zaman fiziksel ömürleri tıpatıp aynı. Fakat aynı banttan çıkan iki GPU'nun ömürleri bile aynı değil.

AMD yeni nesil teknolojilere Nvidia'ya göre daha yakın. AMD olmasaydı DirectX 12 çıkmayabilirdi bile.

Yeni nesil teknoloji ise direk yazılımsal ömre katkıda bulunur.

Fiziksel ömür= Sıcaklığa bağlı fiziksel değişimler, ekran kartının kırılması vb.

Yazılımsal ömür = DirectX 12, Vulkan vb.

Nvidia ekran kartlarında GPU kullanımı stabil olurken AMD kartlarda genellikle GPU kullanımı aşağı yukarı oynuyor. AMD'nin son sürücü güncellemelerinden sonra renk solgunluğu sorunu yaşayanlar var.
Nvidia alınca kafan biraz daha rahat oluyor ama AMD ekran kartlarının DX 12'de daha iyi performans verdiği bir gerçek. İki ekran kartınında avantajları vardır. Bunu zaten yazmıştım gelip burda AMD'yi veya Nvidia'yı savunmanın pek mantığı yok.

Hangi AMD gpu'da sorun yaşadın onu yazar mısın?

Örnek olarak MSI'nın Gaming X soğutmasını örnek alalım.

Nvidia ve AMD'de aynı soğutmayı kullanıyor.

O zaman fiziksel ömürleri tıpatıp aynı. Fakat aynı banttan çıkan iki GPU'nun ömürleri bile aynı değil.

AMD yeni nesil teknolojilere Nvidia'ya göre daha yakın. AMD olmasaydı DirectX 12 çıkmayabilirdi bile.

Yeni nesil teknoloji ise direk yazılımsal ömre katkıda bulunur.

Fiziksel ömür= Sıcaklığa bağlı fiziksel değişimler, ekran kartının kırılması vb.

Yazılımsal ömür = DirectX 12, Vulkan vb.
Hayır AMD olmasaydı DX12 çıkardı bunun AMD ve Nvidia ile alakası yok. DX Microsoft ile alakalı.
Tamam zaten bende aynısını yazdım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı