RX 580 vs GTX 1060

Hangisi

• Oy verenlerin toplamı
    69
Asus Rx 400 serisini ne zamandan beri AMD yapıyor?

AMD Asus'a farklı MSI'a farklı EVGA'ya farklı GPU'mu veriyor?
Hayır hepsine aynı GPU'yu veriyor fakat nedense ASUS AMD ekran kartları biraz daha sorunlu oluyor.

DirectX'in Karşısındaki Yeni Rakip: Vulkan! - Technopat

Eğer AMD'nin uğraşı olmasaydı şuan DX 12 görmeyebilirdik.
Hayır AMD'nin uğraşı olmasaydı Vulkan'ı göremezdik. DX12 çıkardı.

Hayır hepsine aynı GPU'yu veriyor fakat nedense ASUS AMD ekran kartları biraz daha sorunlu

Hayır AMD'nin uğraşı olmasaydı Vulkan'ı göremezdik. DX12 çıkardı.

Vulkan Çıkmazdı. DirectX 11 de kalırdık. İşlemcilerimiz 32 bit olurdu. 64 bit olanlar çok pahalı vb olurdu. Tek çekirdeğe yönelik işlemcilerde kalırdık.

AMD'nin bol çekirdekli işlemcilerinden sonra Intel'in işlemcilerini 6 çekirdeğe çekmesini bununla bağdaştırabiliriz mesela. Firmalar birbirlerine göre hareket ediyorlar bunun farkına varın. Eğer bugün Ryzen çıkmasaydı Intel'in çekirdek artışını görmeyecektik. Aynı şekilde Vulkan olmasaydı DX12 görmezdik, görsek bile performans artışı bu derece olmazdı.

AMD'yi suçladığımı nereden çıkardınız? Ben burda ASUS'un RX 400 serisinin biraz sorunlu olduğundan bahsediyorum. Markaları bu kadar körü körüne savunmayın.

AMD'yi suçladığımı nereden çıkardınız? Ben burda ASUS'un RX 400 serisinin biraz sorunlu olduğundan bahsediyorum. Markaları bu kadar körü körüne savunmayın.

Şuan AMD ile Nvidia'yı karşılaştırıyoruz. Asus ile diğer firmaları değil.

AMD'nin her markada olan ve yaşadığınız bir sorununu yazın mesela.

Vulkan Çıkmazdı. DirectX 11 de kalırdık. İşlemcilerimiz 32 bit olurdu. 64 bit olanlar çok pahalı vb olurdu. Tek çekirdeğe yönelik işlemcilerde kalırdık.

AMD'nin bol çekirdekli işlemcilerinden sonra Intel'in işlemcilerini 6 çekirdeğe çekmesini bununla bağdaştırabiliriz mesela. Firmalar birbirlerine göre hareket ediyorlar bunun farkına varın. Eğer bugün Ryzen çıkmasaydı Intel'in çekirdek artışını görmeyecektik. Aynı şekilde Vulkan olmasaydı DX12 görmezdik, görsek bile performans artışı bu derece olmazdı.
Benim dediklerimi tekrar etmekten ne zaman vazgeçeceksin? Vulkan ile DX12 aynı şey değil.
DX 12 çıkardı yine. Tek çekirdek işlemcide kalırdık demek.
Nvidia-AMD karşılaştırması yapıyorduk sanıyordum. Söylediğin şeyler çok saçma. Ne demek AMD olmasaydı? Kendin söylemişsin firmalar birbirlerine göre hareket ediyor diye. Ona bakılırsa Nvidia olmasaydı? Böyle sorular çok saçma. Sonuçta bu firmalar var ve AMD olmasaydı şu çıkmazdı bu çıkmazdı diyemeyiz. Aslında Nvidia-AMD karşılaştırmasını yapmak bile saçma. Modelden modele değişir ve iki modelinde genelde avantajları vardır. Kullanıcı bunları göz önünde bulundurarak ekran kartı satın almalıdır. Bende bu iki modelin avantajlarını yazdım. Fanboyluk yapmanıza gerek yok.

AMD'nin her markada olan ve yaşadığınız bir sorununu yazın mesela.
10 dakikadır düşünüyorum, bulamadım. :kitapkurdu: Tersi şekilde düşünürsek, Nvidia'nın her markada olan bir sorunu var mı?

Her iki firmanın da üründen ürüne değişen sorunları ve iyi yanları var. Bu kadar şiddetle tartışmanız anlamsız bence.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı