RX 580 vs GTX 1060

Hangisi

• Oy verenlerin toplamı
    69
AMD'de Intel'e yardım ediyor. Mesela Intel'in işlemcilerinde AMD'nin APU gibi çözümleri kullanılabilecekmiş.

Vulkan DX 12 ye rakiptir demedim zaten. Vulkan olmasa DX 12 olmazdı. Çünkü bir rakip yoksa firmalar boşuna geliştirme yapmazlar, yapmayacaklar.
AMD İntel'e yardım etmiyor bahsettiğiniz şeyde tam tersine İntel AMD'ye yardım ediyor. AMD'nin batmaması için İntel AMD'ye çek verdi ve yeni iGPU'ları Nvidia değil AMD yapacak.

Bir işlemcinin az çekirdeğe sahip olması daha az performans verdiği anlamına gelmez. Örneğin FX 6300 6 çekirdekli olmasına rağmen 2 çekirdekli Pentium G4560'dan daha az performanslı.

Intel Coffee-Lake ile i5 6 çekirdeğe geçince anlarsınız artık.

Az çekirdek az performans yazdığım mesajı alıntılayın bende göreyim.

Az çekirdek az performans değildir
Çok çekirdek çok performans değildir

G4560 ile FX6300 ü karşılaştıramayız.

G4560 14nm
FX6300 32nm

Nanometre de her şey değildir. İsterse 1 nm olsun, içindeki transistör sayısı yetersizse bir işe yaramaz.

Nanometre işlemcinin senesiyle orantılıdır. İşlemciler seneden seneye ilerliyor yanılmıyorsam. FX 6300 ve Gxxxx aynı senenin işlemcileri değil. Aralarında bir fark yoksa sorun var demektir zaten. FX serisi zaten tek çekirdekte performans sorunları ile meşhur. Çok çekirdekleri ise pratikte bir işe yaramıyor çünkü çoğu oyunda tek çekirdek performansı önemli.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı