Çözüldü RX 580 WattMan hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hellyeahcuz

Kilopat
Yer
Çanakkale Merkez
Daha fazla  
Meslek
Vodafone Çözüm Ortağı Baz İstasyonu Teknisyeni
Direkt konuya geliyorum anakart işlemci, RAM, PSU, HDD, SSD hepsini değiştirdim hala WattMan hatası alıyorum. Sistemde değiştirmediğim bir şey kalmadı hala WattMan hatası alıyorum. Sorun yazılımsal da değil donanımsal da değil nedir bunun çözümü? Eklemek istediğim bir şey de var PC açılırken en üst köşede ince çizgi şeklinde karakter bozulması oluyor VRAM'ler mi arızalı? Nedir bu kartın sorunu? Ayrıca sabah kalktığımda PC'yi açtım monitöre ekran gelmedi kapattım DP portunun yerini değiştirdim ekran geri geldi eklemek istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar sorunu kartı atmakla çözdüm, en son ekran kafayı yedi chipseti arızalı gibi bir şey oldu ekranda benim chipsette sorun varmış kartı attım NVIDIA GTX 980 4 GB bir kart alarak sorunu çözdüm Allah sabır versin WattMan hatası alan arkadaşlara. AMD'yi kötülemiyorum asla ama ekran kartını bir daha almayı düşünmem 1 yıllık kartın chipseti arıza veriyor şaka gibi. Ayrıca ASUS markasını çok severim monitör kasa anakart TUF serisi fakat ekran kartı alırken bir daha ASUS tercih etmeyeceğim garanti sistemi zaten kötü gibi geldi.
Ekran kartında problem olabilir mi? Mümkün ise ekran kartını çıkarıp dahili grafik birimi ile anakarttan görüntü alarak bilgisayarı çalıştırıp öyle deneyin. Bakalım hata alacak mısınız?

Ben de ekran kartından şüpheleniyorum ekran kartının BIOS'unu falan güncelledim fakat hala çözüm olmadı ekran kartında ne gibi bir problem olabilir. Ayrıca dahili grafik birimi maalesef yok R5 3600 kullanıyorum.

Hocam ben çok uğraştım yapamadım. 2 tane kesin çözüm var. Birincisi servis uğraşır, ikincisi undervolt ile stabil değerleri yakalarsınız. Ben yakalayamadım. En son servise vereceğim.

Undervolt ile de çözüm bulamadım 1360MHz'den 1260'a düşürdüm yine çözüm olmadı.

Evet maalesef... Karta dokunmamanız lazımdı.

Garanti dışı kaldı yani öyle mi :(

Donanımsal ise UV ve sürücü kaldırıp yüklemek çare olmaz. Zaten PSU da değişmiş. Yapilirseniz VBIOS güncellemesi yapıp deneyebilirsiniz. Fakat dikkat isteyen bir işlem. Şahsen yapmadım.

VBIOS güncelledim 2017 version uydu 2018 yaptım ama techgpu programında VBIOS sürümü hala 2017 gözüküyordu Allah Allah dedim olmadı mı acaba tekrar yüklemek istedim VBIOS dosyasını bu sefer de zaten yüklü dedi.

Hocam ben çok uğraştım yapamadım. 2 tane kesin çözüm var. Birincisi servis uğraşır, ikincisi undervolt ile stabil değerleri yakalarsınız. Ben yakalayamadım. En son servise vereceğim.

Nerede var servis ve ücreti ne olur ki tahmini? Ayrıca karakterlerin bozulması piksellerin bozulması sadece PC açılırken bir sorun mu ya da bu yüzden yapıyor olabilir mi?

İnternette dolaşan bütün çözümleri denedim ve hiçbir çözüme ulaşamadım ayrıca kartı söktüğümde komple inceledim kartı hiçbir sorun yok hiçbir yerinde değişik bir şey gözükmüyor tertemiz kart zaten 2022'nin 9. ayına kadar garantisi var o kadar temiz kart ve ASUS Dual RX 580 modeli.
Forumdaki bazı arkadaşlar garantiye göndermiş. VRAM değiştirdiklerini söylediler. Ücret ne kadar olur pek bilmiyorum.

Güvenilir bir bildiğiniz servis var mı hiç olmadı en son çözümüm servise göndermek olur.
Forumdaki bazı arkadaşlar garantiye göndermiş. VRAM değiştirdiklerini söylediler. Ücret ne kadar olur pek bilmiyorum.

Siz de sancaktepede oturuyorsunuz sanırım yardımlaşarak ikimizin sorununu da belki çözebiliriz.

Ayrıca dün gece 5 6 el Fortnite oynadım sonrasında çıkacaktım dedim bir el daha atayım 2 3 gündür vermemişti tekrar verdi dün gece WattMan hatası.

Hocam bunun 2 yolu var; birincisi anakartınızın en son BIOS sürümünü kurup ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırmak ve en güncel WHQL sürümünü kurmak, diğeri ise ekran kartı saat değerlerini değiştirmek ki genelde ilki düzgün yapılırsa işe yarar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı