RX 580 yüksek ayarlarda oyun oynamak ekran kartını bozar mı?

Mertenes

Femtopat
Katılım
4 Ekim 2020
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Beyler iki ay önce RX 580'li sistem topladim (R5 3400, 8 GB RAM). İki ay oynamama rağmen ekran kartı aşırı yuklenmeden bozulmuş. Bilgisayarcı ise yüksek ayarda bir saat oynarsan bu kart çöp olur dedi, hakikaten öyle mi? RX 580 Sapphire Pulse DDR5 4 GB OC versiyon
 
Şu konudaki Recep Baltaş'ın yorumu bu konu için de geçerli sanırım.

 
Memlekette bilgisayarcılık yapan adamların çoğu burada yazdıklarımızdan dükkan açıyor :D. Tanıdık değilse asla güvenmeyin böylelerine sonra 10. nesil verdiğiniz i5 1. Nesil olarak geri dönebilir. Warzone Ultra ayarlar RX 580 Nitro+8GB. 80 dereceyi görmeme rağmen undervolt yaptım 75 derece 60-70 FPS. Hiçbir şey olmadı karta.
 
Bilgisayarcı karta fırınlama gibi bir şey yapıp içine ettiyse kendisini kurtarmaya çalışıyordur. Yakında "çok FPS veriyordu, uyumsuzluk olmasın diye frekansını düşürdüm." De demeye başlar.

2 Tane 8 GB RAM sistemi yavaşlatıyordu bir tanesini aldım. Yalanı gibi. (Genel olarak söylemiyorum bazı bilgisayarcılar böyle diyor.)
 
Hocam iki ay nfs heat gta5 csgo max ayarlarda oynadim en son oyuna girdigimde ekran kartı çalışmaya basladiginda ekran gidiyodu reset atmadanda düzelmiyo

Problem kullandığınız sürücüde "de" olabilir. OCCT ile yaklaşık 5 dakikalık bir stres testi yapın bir sorun yoksa problem ya güç kaynağı ya da sürücü kaynaklı olarak düşünüyorum. RX 580'i ilk aldığımda ara ara yapıyordu bende de. 20.9'dan sonra (sürücü sürümü) geçti şimdi 20.10.1 kullanıyorum bir sorun yok gibi duruyor siz yine de WHQL imzalı olanı kullanın.
Not: AMD kartları NVİDİA kadar stabil değil hele ki Sapphire hunharca OC yapan bir firma.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı