RX 580 yüksek sıcaklık düşük GPU kullanımı

blackviking

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. A Plague Tale: Innocence adlı oyundaki performans değerlerim resimdeki gibi. GPU kullanımı düşük ama sıcaklık çok yüksek. Oyun grafikleri ise yüksek ayarlarda(düşük ayarda bile benzer değerleri görüyorum). Ekran kartı Driver'ı güncel ve ayarlarda fan hızı dışında bir özelleştirme yapmadım. Son olarak bilgisayarımı ise 4 ay önce topladım o yüzden bütün parçalar yeni. Bu değerler sadece bana mı anormal geliyor?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 39
Hocam size undervolt yolu gözükmüş Ayrıca RX 580 ama modeli nedir? Fan ayarlarını biraz arttırırsanız sıcaklık değerleri düşer. Ayrıca dediğim gibi undervolt uygulayabilirsiniz. Kasanın modeli, hava akışı ve ortam sıcaklığı da bilgisayar parçalarının sıcaklığını etkiler.

Zalman N2 kasa kullanıyorum mesh ön paneli 2 önde 1 arkada olmak üzere 3 adet fan takılı. Normalde 73 dereceyi geçmezdi ama bu aralar niye böyle yapıyor bilmiyorum. Üstelik sıcaklık yüzünden grafikleri de artırmaktan çekiniyorum. Sizin undervolt dediğiniz olay ne işime yarayacak biraz açıklarsanız sevinirim. Ben sıcaklık düşsün perfonmans artsın istiyorum.

Hem sıcaklık düşsün hem performans artsın zor bence Undervolt olayı kartın voltaj değerlerini düşürerek sıcaklık değerini de düşürmektir. En uygun ve stabil ayarı bulmak baya zor. Yani uğraşmanız lazım. Biraz bakarsanız birçok undervolt ile ilgili konular bulabilirsiniz.

Tamamdır teşekkürler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…