Çözüldü RX 580'li sistemde monitörler çöküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cranxiel

Hectopat
Daha fazla  
Sistem:
Windows kurulu SATA SSD.
RX580.
Intel Core i5-4590S
16 GB RAM.
Arkadaşlar soruna çözüm bulamadığım için artık buraya yazıp fikir edinmek istedim. Sorun şu ben Discord üzerinde herhangi bir eylem yaptığımda monitörlerim kapanıyor. İki monitör kullanıyorum ve ana monitörüm direkt kapanıyor hiçbir şekilde açamıyorum ve yandaki monitör ise sürekli açılıp kapanıyor. Başta monitörde sıkıntı vardır diye düşünüp ayrı ayrı denedim ama ikisinde de aynı olay oluyor. Discord üzerinden yayın verince bir süre sonra ya da odadan çıkınca aniden bazen bu sorun meydana geliyor hatta Discord açıkken bile bu durum oluyor.
Yaptıklarım:
  • İlk başta ekran kartını kontrol ettim herhangi bir sorun yok.
  • Ekran kartı driverini sildim yükledim.
  • Başka bir monitör bağladım ama nafile.
  • Discord'u defalarca silip yükledim.
  • Bilgisayara format attım ama sorun hala devam ediyor.
Gözlemlediğim kadarıyla sürekli Discord açıkken bu durum meydana geliyor. Discord kapalıyken bilgisayarı açık tuttum saatlerce herhangi bir sıkıntı olmadı. Bu gece sabaha kadar açık bırakacağım eğer yine aynı sorun olursa buraya da bildiririm. İki gün önce aniden böyle olmaya başladı. Sizce sorunun kaynağı nedir ve ne yapabilirim?

Çözüm
@Cranxiel Donanım hızlandırma kapatın discordda biraz işlemcinize yük binecek ama olsun. Donanım hızlandırma bende de sorun çıkarıyor benim kartım Nvidia bir de.
Genel olarak sorunlu bir özellik zaten Amd kartların yazılımı kötü değil Nvidia da bile oluyor bu durum. Özellikle Chrome tarayıcı sorun çıkarıyor bende ama işlemcim zorlanmasın diye açık tutuyorum bu özelliği.

NVidia fanboyluğu yapan arkadaşlara sesleniyorum buradan Hani Nvidia yazılımı iyiydi
@Cranxiel Amd nin son sürücüsü sıkıntılı diye duymuştum. Pro driver kurabilirsiniz. Eğer yayın yapıyorsanız.

Bununla sürücünüzü kaldırın ve pro sürüme geçin eğer o da işe yaramazsa.

Adrenalin 23.11.1 denebilirsiniz

NOT: Sürücüyü kaldırırken DDU veya amd cleanup utility kullanın bu çok önemli.

Son düzenleme:
@Cranxiel Aynı sorunu kardeşim de yaşıyor aynı ekran kartıyla. İşlemcinize yük binecek biraz ama olsun. zaten işlemciniz Rx 580 için yeterli bir işlemci sorun olmaz yani. Bende de gtx 960 var bende de arada chrome sapıtıyor bu özellikten dolayı. Bir de Hdd deki bad sektörlerden dolayı pc yi yeniden başlattığımda1 saniyeliğine donma oluyor her şeyi yaptım ama çözemedim. sanırım HDD den dolayı. SSD de de 1 tane bad block count oluşmuş ssd de arızalı olabilir bilmiyorum gittği yere kadar. Ama benim kanaatim sorun hdd gibi duruyor bakalım.

@Cranxiel sanrım SSD arızalı. Ancak Minitool Partition wizard ile HDD'ye birleştime yaptım en azından oyunlardaki shuttering (takılma) kasma sorunu gitti. Diski disk yöneticisinden birleştiremedim. O program yardımıyla oldu. Sorun çözüldğ gibi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı