RX 590 Armor görüntü kesiyor

Arda Tamturk

Hectopat
Bilgisayarım oyun oynarken bir anda donuyor ve bazen oyundan atıyor. Bazen görüntüyü kesiyor, bazen de reset atıyor. 2 kez garantiye gönderdik. Fanlarını macunun değiştirip temizlediler ve düzelmedi. Ben de artık PSU'dan şüphelenmeye başladım. Oyundan attığında ekran kartı driverlarında beklenmedik bir hatayla karşılaşıldı diyor. Ama driverları da güncelledim, eski sürümede aldım. PSU'dan şu anda çok fazla şüpheleniyorum sebebini bilen varsa yardım edebilir mi? Aldığımdan beri bu sorunu yaşıyorum.
RX590 Armor 8 GB
R5 2600X
16 GB 3200MHz RAM
512 GB SSD
1TB harddisk
Corsair 550 Watt PSU
144 Hz 1ms monitör 1080p
Monitörün arkasına takılı 1 metre RGB LED ışık 5 Watt
RGB klavye
RGB mouse
Mikrofon
Kulaklık
RGB hoparlör

Diskler sıkıntılı olabilir mi? Bildiğim kadarıyla PSU gücü az olsa bile bilgisayar açılır kullanabilirsin diye biliyorum.

Anakartta ekran kartı slotunda bir problem olabilir mi (yamukluk çiziklik vb.)? Bir kontrol edebilir misiniz rica etsem?

Merhabalar. Bende XFX RX 590 ekran kartım ile oyun esnasında görüntü kesme, reset atma, siyah ekran ve WattMan hataları ile zamanında baya uğraşmıştım. Öncelikle bu tarz sorunların kaynağını bulmak oldukça zordur ve birçok sebebi olabilir. En başta sizin de dediğiniz gibi PSU kaynaklı da olabilir. Ayrıca AMD ekran kartı sürücüsü de bu sorunlara yol açabiliyor. Ben bu sorunları ekran kartı için 20.2.2 sürümü ve Radeon programı üzerinden undervolt, Frekans Mhz ve güç limiti değerlerini biraz düşürüp fan ayarı yaparak çözmüştüm. Sizde ekran kartı sürücüsü değişikliği ve Radeon programı üzerinden bu tarz ayarlar yapmayı deneyebilirsiniz. Belki sizde de çözüm olabilir. Yalnız Radeon programı üzerinden yaptığınız ayarların sıfırlanmaması için Windows ayarlarından hızlı başlatmayı kapatın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…