RX 590 Sistem PUBG Sırasında Siyah Ekran Oluyor

Makaleler
2
Selamlar arkadaşlar. PUBG oyununa giriyorum, aradan geçen 15 dk sonra ekran birden siyah oluyor ve düzelmiyor. Ekranda monitör bağlı değil işareti çıkıyor. Bilgisayarı tuşundan kapatmak zorunda kalıyorum. Monitörüm VGA çıkışlı, HDMI to VGA ile kullanıyorum. Başka bir oyun yüklemek için zamanım olmadı, sadece LoL ve PUBG yüklü. LoL'de böyle bir sorun yaşamadım. Ekran kartında bir sorun var gibi geliyor bana. Afterburner gibi uygulamalar ile oyuna girip, değerlerimi isterseniz atabilirim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistemim:
  • AMD Ryzen 5 2600
  • MSI B450-A PRO
  • Corsair 8GB 3000MHz CL 16
  • Sapphire RX 590 8GB
  • CM MasterBox MB 511
  • High Power 750W Element Smart
  • Samsung 860 Evo 250GB
Not: Herhangi bir O.C yapmadım.
Teşekkürler :)

Son düzenleme:
Çözüm
RAM'ı hangi frekansta kullanıyorsunuz? Aynı sorun Just Cause 3 oyununda başıma gelmişti. RAM frekansını 2933'den 2666'ya düşürdüğümde sorun ortadan kalkmıştı.
RAM'ı hangi frekansta kullanıyorsunuz? Aynı sorun Just Cause 3 oyununda başıma gelmişti. RAM frekansını 2933'den 2666'ya düşürdüğümde sorun ortadan kalkmıştı.
XMP açmamıştım. RAM'ler 2133Mhz de çalışıyordu. Yorumunuz üzerine RAM'lari 2933Mhz'ye aldım. Yaklaşık yine 15 DK sonra sorun yine oldu ama farklı. Bu sefer ekran gitmedi, ekran dondu ve gelmedi.

XMP açmamıştım. RAM'ler 2133Mhz de çalışıyordu. Yorumunuz üzerine RAM'lari 2933Mhz'ye aldım. Yaklaşık yine 15 DK sonra sorun yine oldu ama farklı. Bu sefer ekran gitmedi, dondu ve gelmedi.
Hangi ayarlarda oynuyorsunuz? Farklı ayarlar denediniz mi? Belirtmeyi unutmuşum, sadece ultra ayarda sıkıntı yaşamıştım.

Hangi ayarlarda oynuyorsunuz? Farklı ayarlar denediniz mi? Belirtmeyi unutmuşum, sadece ultra ayarda sıkıntı yaşamıştım.
Ultra ve normal ayarlarda denedim, sonuç aynı. Ayrıca RAM'leri 2933 MHz'ye çıkardıktan sonra LoL'de de PC dondu. 🙃 Delirmeye başlıyorum. :D

RAM'leri tekrar 2133 MHz'ye düşürdükten sonra LoL'deki sorun düzeldi. RAM ile ilgili gibi düşünmeye başlıyorum.

Ultra ve normal ayarlarda denedim, sonuç aynı. Ayrıca RAM'leri 2933 MHz'ye çıkardıktan sonra LoL'de de PC dondu. 🙃 Delirmeye başlıyorum. :D
2933 MHz'te sorun yaşıyordum ben de. Just Cause 3'te siyah ekran oluyordu. HITMAN 2'de ise oyun donuyor ve masaüstüne atıyordu. GTA 5'te sıkıntı yaşamıyordum sadece. 2666 MHz'i deneyin bir de.

2933 MHz'te sorun yaşıyordum ben de. Just Cause 3'te siyah ekran oluyordu. HITMAN 2'de ise oyun donuyor ve masaüstüne atıyordu. GTA 5'te sıkıntı yaşamıyordum sadece. 2666 MHz'i deneyin bir de.
2666 değil 2800Mhz var. Deneyip sonuçları yazacağım. Çok büyük ihtimal RAM'de sorun var.

Sorunu çözdüm @Steward :) İlk önce BIOS update yaptım. Yaparken sistem RAM'lerin yerinin doğru olmadığını gösteren bir uyarı çıktı. Bunun üzerine RAM'i slot 1 den slot 2 ye taktım. PC'yi çalıştırdım ve BIOS'tan RAM'leri 2933 MHz'ye çıkarttım. Şuan sorunsuz bir şekilde oynuyorum. :) Yardımların için sonsuz teşekkürler.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı