RX 590 sistemde oyundayken GPU değerlerinin dengesizliği

cHardBae

Decapat
Daha fazla  
Merhaba oncelikle size sorunumdan bahsedeyim.
2-3 yıldır bu bilgisayarı kullanmaktayım ve sebebini bilmediğim kapanma olayları yaşıyorum son zamanlarda.
Bende sonuç olarak değer tespit etmek istedim.
Değerler konusunda şöyle açıklayabilirim;
GPU kullanım değer yüzdesi 99'dan 0'lara düşüyor ve ısısı 70'lerde.
CPU açısında 70 derece bandında ilerlerken kullanımda 60'larda.
Ama bu değerler ile Internet Cafe Simulator'de Very Low ayarlarda bilgisayarım kapanıp restart atıyor.
Ve bilgisayarım çoğu ağır oyunu kaldırabilecek düzeyde.
Özellikler;
RX 590 Pulse.
AMD Ryzen 5 1500X soket AM4 3.5GHz
16 GB RAM 1X.
Overclock işlemi yapmadım maximum fan değerlerini Turbo'ya çekmişimdir kapanıyor diye.
Yardımcı olursanız sevinirim diğer oyunlarda 60FPS sabit oynamazsam yine kapanıyor.
Sizce sebebi bu GPU yuzunden mi?
Sizce nedeni nedir?

Ayarları düşürdüğünüz için FPS aşırı yükseliyordur. FPS'in aşırı yüksek olması durumunda kart çok daha fazla ısınıyor. Sapphire'in RX 570'inde Euro Truck, Valorant gibi oyunlarda ısınma sorunu yaşıyordum. Bir de kartın yazılımı bazen stabilliğini kaybediyor. Olması gerekenin üstünde frekanslara kartı çıkartmaya çalışıyor. Ardından WattMan hatası alıyordum, bende sistem kapanmıyordu ancak Alt Tab vs yaptığım an oyunlar kapanıyordu.

Ayarları düşürdüğünüz için FPS aşırı yükseliyordur. FPS'in aşırı yüksek olması durumunda kart çok daha fazla ısınıyor. Sapphire'in RX 570'inde Euro Truck, Valorant gibi oyunlarda ısınma sorunu yaşıyordum. Bir de kartın yazılımı bazen stabilliğini kaybediyor. Olması gerekenin üstünde frekanslara kartı çıkartmaya çalışıyor. Ardından WattMan hatası alıyordum, bende sistem kapanmıyordu ancak Alt Tab vs yaptığım an oyunlar kapanıyordu.

Sabit 60'da FPS. Sanmıyorum FPS'nin burada rol oynadığını. Ne önerirsin?
Bu arada kapandığı an ki sıcaklık ve kullanım değerleri.
GPU sıcaklık 66° kullanım yüzdesi 99 ama 2 sn öncesine kadar 4'tü.
CPU sıcaklık 55° (3600MHz'e aldım diye artmıyor bile :))
Video sırasında hep düşüş çıkış yaşıyor kullanım yüzdesi.
Ekran gittikten sonra PC kendine restart atmıyor ama PC ışıkları açık kalıyor ben restart atmak zorunda kalıyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı