RX 590 sistemde sürekli WattMan hatası

Kagesa

Decapat
Katılım
29 Haziran 2021
Mesajlar
21
  1. Sapphire RX 590 - 4 GB ekran kartı.
  2. MSI B250M Bazooka anakart.
  3. i5 7500 işlemci.
  4. Kingston 8 GB RAM.
  5. Zalman ZM600 le 600 Watt PSU.
  6. Windows 10 Pro 64 Bit işletim sistemi.

Özelliklerindeki bilgisayara sahibim. Ekran kartım görüntü vermeyi kesiyor ve bilgisayar mavi ekrana düşüyor kasa çalışmaya devam ediyor. Sorun ekran kartında diyerekten servise gönderdim ama ekran kartında bir sorun olmadığını söylediler. RAM'leri Memtest ile HDD'yi ise HDD sentinel programıyla test ettim bir sorun gözükmüyor. PSU'yu OCCT programında test ettiğimde bir sorun yok ama testi durdurduğum an bilgisayar görüntü vermeyi kesiyor. Yeniden başlattığımda ise "Default Radeon WattMan settings have been restored due to an unexpected System failure" hatası veriyor. Temiz kurulum yapıp en güncel Windows 10'u kurdum, bir sürü farklı GPU driveri denedim, bilgisayarı temizledim CPU termal macunu yeniledim, ekran kartı ve RAM'lerin girişlerini silgiyle sildim, GPU'ya hem AMD'nin kendi programın üzerinden hem de MSI Afterburner üzerinden undervolt yaptım, hızlı başlatma özelliğini kapadım ama sorun çözülmüyor. Siz ne yapmamı önerirsiniz dostlar?

Dip not: Ekran kartını çıkarıp onboard üzerinden PSU ve oyun testi yaptığımda sistem kapanmadı, sorun ekran kartında olabilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
RX 590'larda kronik sorun heralde. 570 ve 580 kartlarda çok yaşayan görmedim ama nerde RX 590 kullanıcısı görsem WattMan hatasından yakınıyor.
 
Ram'ler Memtest sırasında bir hata vermese bile sorun olabilir. Ram'lerin çalışma hızı örneğin 3200MHz ise 3000MHz olarak ayarlayıp deneyin.
Aynı durumu RX580 ile yaşamıştım 3600MHz yerine 3533MHz yapınca sorun kalmadı.
 
2020 yılında yayınlanmış bir çok eski sürücüyü denedim. Windows'un otomatik indirdiği 2019 tarihli sürücüyü de denedim sorun çözülmedi. Ramleri de deneyeyim..
 
2020 yılında yayınlanmış birçok eski sürücüyü denedim. Windows'un otomatik indirdiği 2019 tarihli sürücüyü de denedim sorun çözülmedi. RAM'leri de deneyeyim.

Bu hatalar donanımsal veya yazılım da olabiliyor, bence sorun ekran kartında varsa elinizde başka ekran kartı onunla bir deneyin.
 
Aynı ekran kartını(Msi Rx590) bende kapanma, yükses ses ve WattMan sorunları nedeniyle servise gönderdim. Mağaza çalışanı abi bana WattMan hatasının servislik olduğunu ve bu durumdan çok fazla kartın teknik servise gittiğini söylemişti. Neyse Ekran kartını yenisiyle değiştirdiler ama o da fayda etmedi. Aynı sorunlar yine devam etti. Bende artık çözümü ekran kartını satıp yeni ekran kartı almakta buldum.
 
Kardeşim istersen firestrike testine sok bende de 1080 Ti vardı Servis'de bulamamıstı firestrike testine soktuktan sonra anladım ki kartımın RAM bellekleri bozulmus istersen sende o programı dene bir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı