RX 590 ve Ryzen 5 2600 - Mavi Ekran Hatası

76087

Kilopat
Makaleler
2
Selamlar, yeni kurduğum sisteme şu rehberi izleyerek temiz kurulum yaptım, yüksek ihtimalle hata yaptım. ve mavi ekran...

Sistemim :
  • RX 590
  • Ryzen 5 2600
  • B450M S2H
  • 16 GB 3000 MHz RAM

ve Minidump

Son düzenleme:
Çözüm
Isı sorunu görünmüyor, yani en azından ısı'dan dolayı hata almamışsın. Net konuşmak gerekirse AIDA ile yük altında ısı değerlerini paylaşman gerekli. Tabii önce BIOS güncellemen gerekiyor.
Isı sorunu görünmüyor, yani en azından ısı'dan dolayı hata almamışsın. Net konuşmak gerekirse AIDA ile yük altında ısı değerlerini paylaşman gerekli. Tabii önce BIOS güncellemen gerekiyor.
Güncellemeyi yaptım, BIOS F40'ta şuan.
AIDA64 Extreme ile kararlılık testi de yaptım, 2.5 dakika sonra CPU 82 dereceyi gördü ve sistem kapandı.
Şuan sistem boşta iken 46 C" civarı geziniyor. Sistemde stok fan var, arkada HAF912 ile bütünleşik gelen fan takılı, üst-yan ve giriş boş şuanlık. Fan almam gerek sanırım. Bu konuda da detaylı anlattım.
@claus
399746

Son düzenleyen: Moderatör:
Kablolu sürücünü güncelle. Gigabyte araçlarını kaldır. Soğutucuyu gene dediğim şekilde yapsan iyi olur.
Ayrıca furmark testi yap.
Her şey için teşekkür ederim, en yakın zamanda 3-4 tane kasa fanı alıp testleri yapacağım. O zamana kadar biraz yük altına girmeyiversin sistem :)
Anakartım Gigabyte, araçları da kendisi destekliyor, kullanmam mantıksız mı. Her şey için yine teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı