RX 590'a aniden yük binmesi

34FurkaN34

Hectopat
Herkese hayırlı akşamlar bir hafta önce Sapphire RX590 Nitro'lu bir sistem topladım fakat yüksek ayarlarda CS:GO oynarken aniden monitor kapandı ve klavye mouse işlevini kaybetti fakat kasa çalışıyordu. Düşük ayarlara alınca bir sorun olmuyor. Bir de dün bir şey fark ettim PUBG Lite oynarken lobide ekran karti 50W güç çekerken aniden 200W enerji çekiyor ve ekran kartından cızırtı sesi geliyor. Ama oyuna girdiğim zaman normale dönüyor, sadece lobideyken ekran kartından cızırtı geliyor ve 50W çekerken bir anda 200'lere geliyor. Lobide fazla bekleyince de monitör kapanıyor.

Sistem özelliklerim:
  • Ryzen 5 2600.
  • MSI B450M Pro VDH Plus
  • Sapphire RX590 Nitro Special Edition 8 GB
  • Adata 240 GB SSD
  • XPG 3200 RGB RAM
  • Thermaltake V200 600W 80Plus kasa
Ekran kartindan diye düşündüm sorunu ve dün Vatan'da servise yolladim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitör ile alakalı olsa Ekran Kartından cızırtı sesi gelmez diye tahmin ediyorum. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar var ise yardımcı olacaklardır. Ama servis monitörden ise sorun bunu zaten tarafınıza bildirecektir.

Eklemeyi unuttum bide monitör alamadım daha eski bi monitör kullanıyorm suanlik vga li bi monitor değiştiriciyle kullanıyodm monitorle bi alakasi yoktur dimi
Monitör ile sorunun olduğunu zannetmiyorum eğer VGA dönüştürücü ile çalışmasaydı zaten hiç görüntü gelmez idi eğer bir süre sonra monitör kapanıyor ise monitöre görüntü veren birim yani Ekran kartı arızalıdır.

Monitör ile alakalı olsa Ekran Kartından cızırtı sesi gelmez diye tahmin ediyorum. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar var ise yardımcı olacaklardır. Ama servis monitörden ise sorun bunu zaten tarafınıza bildirecektir.
Monitör ile sorunun olduğunu zannetmiyorum eğer VGA dönüştürücü ile çalışmasaydı zaten hiç görüntü gelmez idi eğer bir süre sonra monitör kapanıyor ise monitöre görüntü veren birim yani Ekran kartı arızalıdır.
Bende oyle tahmin ediyorum ama Psu ile alakalı bise olabilir mi aniden yüksek w çekmesi. Değerleri izlerken farkettim mesela pubg lite oynarken lobiye dönünce aniden 50w çekerken bianda 200w çekiyor ve sıcaklık ani yükseliyor.

Bende oyle tahmin ediyorum ama Psu ile alakalı bise olabilir mi aniden yüksek w çekmesi. Değerleri izlerken farkettim mesela pubg lite oynarken lobiye dönünce aniden 50w çekerken bianda 200w çekiyor ve sıcaklık ani yükseliyor.

Şahsen Ekran Kartından gelen sesten ve monitörün aniden kapanmasından dolayı sorunun Ekran Kartından olduğunu düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı