Aşağıda belirttiğim sistem için 5600 işlemci düşünüyorum. Çünkü fiyatı şu an için 2600TL ikinci el bir arkadaşımdan MSI B450M Gaming Plus 550TL'ye alabilirim ancak bu anakart bu işlemciyle uyumlu mudur merak ediyorum. Bir de 0 RAM almayı düşünüyorom çünkü bendekiler DDR3 almayı düşündüğüm RAM: Corsair Vengeance RS RGB 16 GB (2X 8 GB) 3200 MHz DDR4 CL16 Dual kit RAM 1199TL bir de ilerisi için M.2 SSD alabilirim. Siz ne öneriyorsunuz arkadaşlar? Görüşleriniz benim için çok değerli.
Aşağıda belirttiğim sistem için 5600 işlemci düşünüyorum. Çünkü fiyatı şu an için 2600TL ikinci el bir arkadaşımdan MSI B450M Gaming Plus 550TL'ye alabilirim ancak bu anakart bu işlemciyle uyumlu mudur merak ediyorum. Bir de 0 RAM almayı düşünüyorom çünkü bendekiler DDR3 almayı düşündüğüm RAM: Corsair Vengeance RS RGB 16 GB (2X 8 GB) 3200 MHz DDR4 CL16 Dual kit RAM 1199TL bir de ilerisi için M.2 SSD alabilirim. Siz ne öneriyorsunuz arkadaşlar? Görüşleriniz benim için çok değerli.
MSI B450M Gaming Plus AM4 bir söket, 5600 uyar ama sahibi önceden yapmadıysa 5000 serisi işlemciler için BIOS güncellemesi yapmanız gerekebilir. Birde 500 TL fazla ucuz sanki, sıfır piyasası 2.000 TL'den aşağı değil onun.
RAM olarak şuna bakın. TUF serisi ASUS'un markası.
Eğer RGB hoşunuza gidiyorsa öyle yapın, soğutucusu da olduğu için o kadar fark var aslında. RAM overclock yapmıyorsanız soğutucu önemsiz RAMlerde (zaten tavsiye etmiyorum 2-3 FPS için RAM'in ömrünü kısaltmayı.) Benim attığım RAM'i de alabilirsiniz size kalmış. F/P ürünler attım zaten SSD ve RAM olarak. Daha ucuzunu bulmak zor.
Bilmiyorum, Gigabyte B450M piyasa fiyatı 1.200 TL ancak aralarında neredeyse hiç fark yok.
Eğer RGB hoşunuza gidiyorsa öyle yapın, soğutucusu da olduğu için o kadar fark var aslında. RAM overclock yapmıyorsanız soğutucu önemsiz RAMlerde (zaten tavsiye etmiyorum 2-3 FPS için RAM'in ömrünü kısaltmayı.) Benim attığım RAM'i de alabilirsiniz size kalmış. F/P ürünler attım zaten SSD ve RAM olarak. Daha ucuzunu bulmak zor.
Tmm sere yardimların için çok teşekkür ederim5600 işlrmciyi takibe aldım fiyatı en uyguna geldiğinde siparişi vereceğim windows 10 da kalmıştım anakartı aldığım arkadaş bilgisayar uzmanı bir bankacı biosu güncelleyip verecek 5600 gelince artık windows 11'i de yükleye bilirim yakında birde m2 ssd alır ekrankartınıda yükseltirsem tadından yenmez herhalde ancak eski cpu ram ve anakartı nasıl değerlendire bilirim bilmiyorum yardımcı olursanız çöp olmasın istiyorum