RX 6500 XT ekran kartı ASUS Prime Z270-P ile uyumlu mudur?

H510 anakartlar 11. nesil işlemciyle PCI-e 4.0 uyumlu oluyor. Bu anakartlar için en uygun fiyatlı işlemci i5-11400f oluyor.
Aynı nesil için B560 anakartlar daha iyidir. O da 1.500 TL civarında. Ben de Asus B560 anakart + i5-11400f kullanıyorum.

i3-12100f + B660 anakart ikilisi daha uyguna geliyor.

Bu attığım pci 4 yani değil mi gayet iyi fiyat pci 4 se eğer.İ3 ün çekirdek ve thread i düşük olduğundan onu alacağımı pek sanmıyorum.https://www.amazon.com.tr/dp/B09DVQ9SXM/ref=cm_sw_r_apan_i_dl_0TZCS50PD74AR8CFZV18?_encoding=UTF8&psc=1 bir arkadaşımın önerdiği de bu ama ilk attığım daha çok aklıma yattı benim bu biraz daha iş pcleri içinmiş farkeder mi bilmem ama

Tamam H510 anakartlar PCI-e 4.0 sokete sahip. İşlemcinin de PCI-e 4.0 uyumlu olması gerekiyor.
10. nesil hiçbir işlemci uyumlu değil.
11. nesil işlemci almanız lazım. Anakart tercihiniz buysa i5-11400f alın.

70-80 TL farkla B560 anakart var. Bence onu alın.
Belki daha iyileri de bulunur bu fiyatlara. Ki daha önce aynı fiyata MSI PRO 560M-E vardı.

70-80 TL farkla B560 anakart var. Bence onu alın.
Belki daha iyileri de bulunur bu fiyatlara. Ki daha önce aynı fiyata MSI PRO 560M-E vardı.
evet siz atmıştınız 2100 oldu sonra o fena zam yedi çok yükseğinde gözüm yok açıkçası bu baktıklarımızdan birini alsam bana yeter.

evet siz atmıştınız 2100 oldu sonra o fena zam yedi çok yükseğinde gözüm yok açıkçası bu baktıklarımızdan birini alsam bana yeter.
Asrock markasını hiç duymadım bence gigabyte msi asus bu 3 markadan yürürsek daha iyi olur kaliteli güvenilir markalar sonuçta bunlar.

Peki hocam bu attığım 2 anakartta da bir problem çıkmaz değil mi çok fazla özelliği var bunların pek anlamıyorum açıkçası.Rx 6500 le de problem çıkartmaz bunlar değil mi veya diğer özelliklerden yana bir sorun yaşar mıyım? @izmirkartali

Son düzenleme:
Sorun olmaz usta.
Garantili ürün alacaksınız zaten.
orası öyle de iade hakkı artık gitti birşeyle uyumsuzluk falan yapsa bittik yani.Ben bu anakartı bir süre köşede tutup işlemci alınca taktıracağım şuanda zaten kullanamam istesem de o yüzden diyorum

@izmirkartali Usta kartın takımıyla alakalı son bir sorum var.Şimdi ben kartı takarken güç kablosunu takıcam ya karta rx 6500 e hangi kabloyu takmam gerektiğini nasıl anlarım fazla ya da eksik güç vermemek adına.

Son düzenleme:
6 pin güç kablosu girişi takmanız lazım.

Birinci görselde 6 pin, ikinci görselde 8 pin güç kablosu girişi var. Sizde 8 pin varsa bir kenarından iki tanesini ayırabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…