RX 6500 XT ekran kartı devre dışı kalıyor

FreakBrain

Yoctopat
Daha fazla  
Selam, bilgisayarı kullanırken ekran siyah oluyor ve kasa çalışır halde kalıyor ancak restart attıgım zaman tekrardan bilgisayarı normal şekilde kullanabiliyorum(bazen restarttan sonra halen siyah oluyor 2. restart atışımda açılıyor PC). Fakat bu siyahlık sinyalin monitöre tamamen gitmemesi değil. Ekran siyah ama hafif parlak oluyor (TV'de kanal değiştirdiğiniz zamanki gibi.). Yani ekrana bir görüntü/sinyal geliyor fakat görüntü siyah oluyor. Daha sonra restarttan sonra PC'yi açınca Aygıt Yöneticisi'ni açtıgımda AMD Radeon RX 6500 XT olan ekran kartım görüntü bağdaştırıcıları kısmanda 'devre dışı' kalmış olarak gözüküyor ve üzerine sağ tıklayıp özelliklerinde aygıt durumuna baktıgımda sürücülerin tam yüklenmediğini ve sorunlu çalıştığını belirten bir açıklama yer alıyor ( kod 22 ve bazen de kod 31 hataları olarak geçiyor açıklamada). Sonra sürücüyü geri yüklemeye çalıştığımda 5-6 farklı sürümü denedim (son sürüm-optionalsürüm-recommended sürüm dahil). Ekran kartını kurduğum zaman döngü tekrarlanıyor. Restart atmam ve aygıtın devre dışı kalmasıyla bunun yanında AMD bana Windows bildirimleri kısmında(sağ alt köşe) bir uyarı* veriyor. Bazen bu süreçler 1-2 gün olmuyor veya 15 dk de oluyor veya açılırken oluyor. Bir keresinde format atarken olmuştu. Fark ettiğim bazı detaylar ise yine bildirim kısmında belli birkaç aygıtın** başarıyla yüklendiğiyle alakalı. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
* AMD crash Defender ekran sürücünüzle ilgili bir sorun tespit etti. Bir sistem çökmesini veya takılmasını önlemek için ekran kartı sürücüsü artık azaltılmış işlevsellikle güvenli modda çalışıyor. Grafik donanımı hızlandırmanızı geri yüklemek için sistemi yeniden başlatın.
**Pci bus ve PCI ekspress (köndüktürü mü kofaktörü mü kontrolü mü?.. Tam olarak yakalayamadım bunu.)
Sistem: intel-core-i3-12100f
16gb-ram
480gb-m2-ssd-
AMD Radeon RX 6500 XT
500W psu

Kırp.png

Son düzenleme:
Tekrardan haber vermek için geldim. Ekran kartımı garantiye verdim yaptıkları testlerden sonra sorunsuz diyerek geri yolladırlar işlem 10 gün falan sürdü. Bende bu sırada bir arkadaştan direkt olarak HDMI bağlana bilen bir monitör buldum. Bugün 2. gün ve o kasaya vurma gitme veya başlangıçta gitme sorunlarını yaşamadım şu anda gördüğüm kadarıyla ekran kartına takılan çeviricilerden kaynaklı bir sorun. Eğer yakın çevrenizde test edebileceğiniz bir ekran varsa test etmenizi tavsiye ederim. İyi forumlar.

Birebir aynı sorunu yaşıyor gibiyiz parçalarımın bozuk olduğunu düşünmüyorum RAM BIOS sıfırlama gibi statik elektrik boşaltma gibi her şeyi denedim hatta işlemcimde temassızlık mı var diye tekrar temizleyip taktım Driver sürücülerini güncelde kurdum eski stabil sürümleride denedim maalesef henüz çözümünü bulamadım Topraklamadan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum ekran kartını eski monitörlerle kullanıyorum bundan dolayı dönüştürücüler var Hatta bir monitörü çöpe attım bu olay yüzünden Benim düşüncem yine de statik elektrikle alakalı olduğu yönünde Kesin diyebileceğim şey kasanın takılı olduğu prize sürekli açıp kapatılacak veya fişten çekilecek şeyler olmaması yönünde Eğer sorunu çözersem buraya bildireceğim Elimde 3 parça dönüştürücü var hepsini denedim Kesin net diyebileceğim bir şey AMD ekran kartları dalgalanmalardan aşırı etkileniyor ve hızlıca korumaya geçiyor Bence durum bu. Son olarak yük birikimi yapabileceği için bilgisayar kapandığında USB'ye giden güçlerinde kapanmasını deneyeceğim bakalım ne oluyor.

Hocam bende sizinle birebir aynı sorunu yaşıyorum. Benim de bir anakartım çöp oldu. Bende dalgalanmadan dolayı olduğunu düşünüyorum anakartı kilitliyor hatta. Soruna çözüm bulabildiniz mi acaba?

Yeni konular

Geri
Yukarı