RX 6500 XT sistem Düşük ekran kartı kullanımı

qreb

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba Ryzen 5 1600 B450M 8 GB RAM sistemime ekran kartı RX 6500 XT aldım ama ekran kartı kullanımım çok düşük en fazla %60 70 oluyor o da hemen düşüyor ekran kartı kullanımımı nasıl normale çıkarabilirim GTA 5 high ayarlarda bile %70 kullanıp 50 60FPS veriyor ayarları yükseltmem yardımcı olmadı. Acaba darboğaz mı oluyor?

hocam pek bir bilgim yok ama darboğaz olabilir bende de ryzen 5 5500 ve rx 6500 xt var gta 5 de en yüksek te 100 fps + alıyorum

Darboğaz olamaz bence başka bir sorun var.

Darboğaz olamaz ben Windows'tan cok hizlandirma ayarları yapmistim ve APU islemcide darboğaz oluyordu format attim ve gecti bir deneyebilirsin driverlarinida guncel tutmalisin.

GTA V yapısı gereği ekran kartını az kullanır. FPS'in de düşük olmasını ayarları fullemenize bağlyorum, MSAA düşürün.

Diğer bir sorun ise kartı PCI-e 3.0'da çalıştırmak. 6500 XT PCI-e 4.0'da daha fazla performans gösterir ancak 3.0'da %40'a varan bir performans düşüşü olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…