Çözüldü RX 6600 driver kurunca renkler soluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
AMD RX6600 ekran kartım var. Driver kurunca renklerde solma yaşanıyor. Sebebi nedir acaba? Özel renkler açık değil.
DDU ile silip tekrar yükledim. Yine aynı sorun. Hatta şu an bu yazıyı yazarken sürümü görmek için Driver'ı açayım dedim driver açılmadı bile. AMD'nin driverından illallah ettim.

Çözüm
Kurarken Full Install yerine Driver Only kurun, eğer yine olursa ekran kartıyla alakalı olabilir, yazılım yerine.
Anladım. Monitörü anakarttaki HDMI girişine takarak İşlemcinin ekran kartından görüntü alırsam sorunun ekran kartında olup olmadığını anlayabilir miyim?

Driver kurunca oluyorsa zaten kart ile alakalidir muhtemelen ama deneyin yine de. Cok yuksek ihtimal bir sorun olmayacak dahili grafige gecince.

Sorun DisplayPort ile alakalıymış hocam. Ya ekran kartının display portlarında sıkıntı var ikisinde de solma yaşadım ya da monitör. Fakat monitörden olacağını düşünmüyorum çünkü driver kurulumundan sonra sorun yaşıyorum. HDMI'a geçince bir sorun olmadı. Ekran kartındaki iki DP girişinde de renk solması yaşandı. DP yerine HDMI kullansam bir fark olur mu? Monitörüm 165HZ ve 165HZ'i kullanabiliyorum HDMI'da

Sorun DisplayPort ile alakalıymış hocam. Ya ekran kartının DisplayPort'larında sıkıntı var ikisinde de solma yaşadım ya da monitör. Fakat monitörden olacağını düşünmüyorum çünkü driver kurulumundan sonra sorun yaşıyorum. HDMI'a geçince bir sorun olmadı. Ekran kartındaki iki DP girişinde de renk solması yaşandı. DP yerine HDMI kullansam bir fark olur mu? Monitörüm 165Hz ve 165Hz'i kullanabiliyorum HDMI'da.

İkisinin de genel olarak ozellikle FHD ise 165Hz'i desteklemesi lazim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı